[NBA賽事] ben wallace,Dennis Rodman,Dirty Green

ben wallace,Dennis Rodman,Dirty Green E-mail 此主題給朋友

你地點排?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
羅文第一,華萊士第二,格林第三

回覆 引用 TOP

班華來士雖然冇 7尺, 但屬於力量形...吾驚比人爆內線, 冇 3分能力~
樂文6尺8寸, 冇 3分能力...主要籃板~
Green有3分能力, 同樂文差吾多高~
《其實 3個都系水鬥水, 雖然Green防守上可能吾及 2位...但Green ge射程反而可以拉開對手範圍~
如果真系要揀, 應該揀樂文第1...因為樂文PF位, 主要做防守/搶板就夠~
而第 2位會揀Green, 雖然Green今年final打速龍完全吾合格表現...但Green始終有射程能力, 比班華來士(純防守)比較多元化~
第 3位就班華來士, 雖然尼個球員好勁秋...但要留意番, 其實好多替代品取替到佢eg Zaza/拜林/X活等等都系防守高手~
而班華來士打開中風位, 冇射程...真系只可以純打防守》~

引用:
原帖由 flopman 於 2019-9-20 11:58 PM 發表

班華來士, 6尺11寸夠高大...而且進攻有 3分~
樂文6尺8寸, 冇 3分能力...主要籃板~
Green有3分能力, 同樂文差吾多高~
《冇論而家年代, 定以前年代...班華來士都色合兩代打法, 有身高有遠程~
所以第1一定系班華來士~
第2會揀樂文, 始終樂文可以頂下高佬一陣~
第3會揀Green, 原因Green今年final打速龍完全幫吾到手...比速龍控制內線》~ ...
......
人又記錯 錯字又多 講野又一舊舊 ......

引用:
原帖由 小篇新手 於 2019-9-21 12:33 AM 發表

......
已經更正左, 頭先以為樓主講: 書華來士~

引用:
原帖由 小篇新手 於 2019-9-21 12:33 AM 發表

......
三分搵kerr就搞惦啦,搵乜樂文射3分

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flopman 於 2019-9-20 11:58 PM 發表

第 3位就班華來士, 雖然尼個球員好勁秋...但要留意番, 其實好多替代品取替到佢eg Zaza/拜林/X活等等都系防守高手~
你咪玩啦,當年冇佢活塞就champ唔到,你講果幾個代替唔到佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flopman 於 2019-9-21 12:41 AM 發表

已經更正左, 頭先以為樓主講: 書華來士~
有咩用... 錯字仲係咁多 學下打字同寫正字
同埋習慣下籃球球員名用英文  
中文譯名好7好大陣大陸味
無人會講班華來士 係BIG BEN 除左新移民同大陸仔
同埋無人可以代替到BIGBEN thanks 做多D功課先 你拎個幾個放係佢個年代得啖笑
你要記住佢對位個個叫ONEAL 唔係而家D濕鳩中鋒
同埋無人叫樂文 係洛文 唔識打可以用英文 唔好比呢個板D大陸人洗哂腦

Rodman最陰濕,,BW火爆,Green只是口臭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小篇新手 於 2019-9-21 02:03 PM 發表

同埋無人可以代替到BIGBEN thanks 做多D功課先 你拎個幾個放係佢個年代得啖笑
同埋無人叫樂文 係洛文 唔識打可以用英文 唔好比呢個板D大陸人洗哂腦 ...
點解要學你用英文名先?中文譯音,中港台三地都唔同,你要執著人名,白字,以後你小心被人抽後腳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小篇新手 於 2019-9-21 02:03 PM 發表

同埋無人叫樂文 係洛文 唔識打可以用英文 唔好比呢個板D大陸人洗哂腦 ...
你講的那個ONEAL,唔係黐埋一齊,是O'Neal,連名都搞錯,一些都不尊重奧尼爾。
仲有,標點符號都沒有,篇文章一舊舊,又口語化,不知噏乜尻。大陸菜,豬肉,水都有大陸的味,點解你又食又飲?你真係畀曱甴洗哂腦。

引用:

1.板規冇話過, 吾可以用同音字代替...其實討論區系大家交流心得, 和鞋相處~
希望ching將重點擺落籃球上~
2. 至於班華來士, 其實以前亞視播NBA時...主持人都系講班華來士/ 書華來士等等字眼, 可能ching你當時未出世所以吾知有甘ge事~
3. 至於你講佢對位系巨冇霸, 以前的確冇乜人阻到巨冇霸...但其實後期X活已經試過將巨冇霸拉落地下, 証明左巨冇霸吾系冇敵~

Dirty Green唔係唔好,不過唔覺得佢守得掂奧尼爾,馬龍呢類怪物

違規內容

回覆 引用 TOP

黑綠都未必有泥水佬美臣個LV,而家NBA個底根本係蜀中無大將,廖化作先鋒咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flopman 於 2019-9-21 09:11 PM 發表

1.板規冇話過, 吾可以用同音字代替...其實討論區系大家交流心得, 和鞋相處~
希望ching將重點擺落籃球上~
2. 至於班華來士, 其實以前亞視播NBA時...主持人都系講班華來士/ 書華來士等等字眼, 可能ching你當時未出世所以吾知有甘ge事~
3. 至於你講佢對位系巨冇霸, 以前的確冇乜人阻到巨冇霸...但其實後期X活已經試過將巨冇霸拉落地下, 証明左巨冇霸吾系冇敵~ ...
你識唔識波架,最勁當然係洛文喇

回覆 引用 TOP

31 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。