[遊記分享][釜山] 8d7n釜山行記錄(day4#139Stanford inn hotel #168扎嗄其市場lunch)

8d7n釜山行記錄(day4#139Stanford inn hotel #168扎嗄其市場lunch) E-mail 此主題給朋友

同以往一樣,每次旅行返嚟都會記錄一下去過邊度,食過咩野。。。
先講下機票,今次選乘HK Express, 早機去,午機返,3人連20kgs行李費(去程買2個,回程買3個)係$4732
而酒店方面3人房價為。。。分別係海雲台3晚,sunset business$2025, 扎嗄其4晚,Stanford Hotel$2779

到達金海機場後,我地搭左的士到海雲台,因為
之前計過數,相差唔太多錢,所以放棄搭機場巴士。。。

酒店都幾舊,但尚算清潔,佢最大嘅優點係
夠哂大,據報有500呎
一踏入房門已見有一組小梳化

臥室亦有另一組

床唔硬唔軟都算舒服

踏入洗手間最搶眼係個浴缸,不過因為有點
歷史,所以都唔太夠胆浸泡

5, 1157, 1072,  gogogo
熱賣及精選
放低行李後,已接近2點幾,首先就係食個late lunch
我地揀左醬蟹餐。。。
呢間好多港台旅人都好熟悉了

2人份嘅醬蟹

同1人份嘅鮑魚

仲有其他小菜

時近中秋,理應多膏,但膏唔算太多,
但味道總括嚟講算唔錯,所以最後添多兩碗
白飯

#11海雲台沙灘

回覆 引用 TOP

第一

飛的入海雲台要幾won? 我之前都冇諗過飛的呢個方法

報到

回覆 引用 TOP

間房好大。乾淨企理

支持湯媽 

原來已旅遊回來, 以為妳你10月過去   今次又係去韓國過中秋嗎 

引用:
原帖由 Ippudo 於 2019-9-21 06:51 PM 發表

第一

飛的入海雲台要幾won? 我之前都冇諗過飛的呢個方法
唔係太記得實際銀碼,係30000W咁上下,連路費過橋費
嗱,機巴都7000W一位,你會點揀呢?

引用:
原帖由 vivi388ly 於 2019-9-21 06:55 PM 發表

間房好大。乾淨企理
真心抵住,雖然係舊左啲。。。
絕對唔係擔心開唔開到行李箱
同埋夜晚宵夜同早晨係正個梳化位食都好爽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 koreandream 於 2019-9-21 08:06 PM 發表

支持湯媽 

原來已旅遊回來, 以為妳你10月過去   今次又係去韓國過中秋嗎 
多謝夢師姐來臨
係啊!又係中秋,搞到我連新昌吐司都食唔到,同埋南浦樂天百貨都休市,感覺係釜山比首爾更著重中秋節

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蕃茄薯仔牛肉湯I 於 2019-9-21 08:09 PM 發表

唔係太記得實際銀碼,係30000W咁上下,連路費過橋費
嗱,機巴都7000W一位,你會點揀呢?
上次坐左2x站由機場出海雲台(坐到), 再揀一定飛的

食過醬蟹餐後正式開始行程。。。
因為時間關係,都係行下沙灘,然後經過世峰樓,最後以The bay101作為終點

出發前見天氣預告係下雨天,好在都只係
灰灰天,還好未有下雨

大部分遊客都係沿住呢間酒店進入景點

回頭影都幾靚

上下落下其實都幾攰

影下打卡相

#23 The bay101&豬肉湯飯晚餐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ippudo 於 2019-9-21 08:27 PM 發表

上次坐左2x站由機場出海雲台(坐到), 再揀一定飛的
我記得由海雲台搭地鐵出扎嗄其都係2×呢!
以前旅行從未試過搭咁多的士,今次真係多

真係美麗好風景,謝謝

引用:
原帖由 蕃茄薯仔牛肉湯I 於 2019-9-22 10:40 AM 發表

我記得由海雲台搭地鐵出扎嗄其都係2×呢!
以前旅行從未試過搭咁多的士,今次真係多
如果3-4人一團, 坐的士遊釜山真心爽, 省錢省時間

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。