[Q&A] 福刚機場租車

福刚機場租車 E-mail 此主題給朋友

請問各位C兄有冇在福剛國際線租車, 係咪全部都係坐shuttle?
我幫老闆book左Toyota,電郵冇寫得好清楚, 但網上又好像有人說不在航廈, 要坐shuttle,又話還車要在其他分店, 搞到我一舊雲

好苦惱, 有冇人解答下。

同埋建議租邊間好, 因為老闆又想租架細d車, 原先book左MPV,我又要做search la.

吾該大家先!

我是C妹
熱賣及精選
見冇人答你
我答你吧

福崗我就未去過

不過日本所有係機場租車都係大同小異
一般選擇在機場拎車 其實係租車係機場有櫃位 或 指定位置上車穿梭巴士位到上車 之後就會直接車你去拒地租車公司位置 一般都離機場不遠 還車可以選擇同拎車位置還 或 其他地點 

至於上車位 或 櫃位係邊 你租左嗰間公司後 可以電郵聯絡對方查詢你所需既野

希望可以幫到你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hrmanager 於 21-9-2019 23:49 發表

請問各位C兄有冇在福剛國際線租車, 係咪全部都係坐shuttle?
我幫老闆book左Toyota,電郵冇寫得好清楚, 但網上又好像有人說不在航廈, 要坐shuttle,又話還車要在其他分店, 搞到我一舊雲

好苦惱, 有冇人解答下。

同埋建議租邊間好, 因為老闆又想租架細d車, 原先book左MPV,我又要做search la.

吾該大家先! ...
福岡我就未試過租車,但根據我經驗,係試過直接係機場停車場攞車和要坐接駁車去租車店攞車都有,但如果係Toyota呢啲大公司,機場一定會有專櫃,就算真係要坐接駁車攞車,職員都會安排。

至於還車,要事乎你租車時點揀,但一般預設都會係攞車嘅同一間店還車,而在預約確認電郵裡面應該都有寫明取車和還車店名和地址資料的。

反而我覺得你如果唔想‘咩’鑊的話,就注意盡量唔好同啲太細間嘅租車公司,因為佢哋好大機會會冇專櫃,而且因爲店較遠,多數需要坐接駁車,但要到達機場後自行打電話通知佢哋黎接,仲要多數只識聽日文或極簡單英文。

回覆 引用 TOP

吾該樓上兩位🙏

我是C妹

回覆 引用 TOP

福剛機場落機取了行理後,係要坐機場免費shuttle去返機場另一邊的地鐵缐的,toyota就在shuttle落車站對面,大大個牌。

引用:
原帖由 wilsonhocat 於 2019-9-22 08:58 AM 發表

福剛機場落機取了行理後,係要坐機場免費shuttle去返機場另一邊的地鐵缐的,toyota就在shuttle落車站對面,大大個牌。
吾該

我是C妹

回覆 引用 TOP

15年試過到褔岡Toyota租車要坐免費巴士到內陸線嗰邊攪手續同攞車,17年再去已經可以喺國際線攪手續同攞車

引用:
原帖由 yssuen 於 2019-9-22 09:47 AM 發表

15年試過到褔岡Toyota租車要坐免費巴士到內陸線嗰邊攪手續同攞車,17年再去已經可以喺國際線攪手續同攞車
哎呀!吾該哂。其實, 我都問緊Toyota , 但休息要星期一先可以覆我。

🙏🙏🙏🙏

我是C妹

回覆 引用 TOP

Toyota 福岡國際機場有 counter, 會安排Toyota 自己既free shuttle 俾你去攞車。1,2 分鐘車程。

同樣地,還車去相同舖位時,佢會安排free shuttle 車返你去機場。

你幾多位乘客?Toyota 有相睇到車款。可以俾你老細自己揀,如果細車,就P1 class

引用:
原帖由 dha8 於 2019-9-22 11:23 PM 發表

Toyota 國際機場有 counter, 會安排shuttle 俾你去攞車。1,2 分鐘車程
請問知吾知係咪最近?
有d車行話要15分鐘車程去取車

我是C妹
引用:
原帖由 hrmanager 於 2019-9-22 11:25 PM 發表

請問知吾知係咪最近?
有d車行話要15分鐘車程去取車
如果㨂國際機場取車,一定係1,2 分鐘車程。塞車就可能5 分鐘,我租過幾次。

你係邊睇到要15 分鐘車程🤨

你係 google seach” Toyota Rent A Car Fukuoka Airport Car Return”

就係機場對面,點會15 分鐘車程🤔

引用:
原帖由 dha8 於 2019-9-22 11:35 PM 發表

如果㨂國際機場取車,一定係1,2 分鐘車程。塞車就可能5 分鐘,我租過幾次。

你係邊睇到要15 分鐘車程🤨

你係 google seach” Toyota Rent A Car Fukuoka Airport Car Return”

就係機場對面,對面15 分鐘車程 ...
吾係呢間, Nippon 話要15分鐘。

我是C妹
引用:
原帖由 hrmanager 於 2019-9-22 11:39 PM 發表

吾係呢間, Nippon 話要15分鐘。
原來另一間,間間唔同。

引用:
原帖由 dha8 於 2019-9-22 11:41 PM 發表

原來另一間,間間唔同。
吾該您。

Toyota 係最貴, 如果取車免左麻煩, 就可能值。
如果大家都要坐shuttle,同車款就選一間平d,化算d.

老闆問我有咩suggestion,我唸住咁答佢

我是C妹

回覆 引用 TOP

Orix 做緊 promote ,可以參考下

回覆 引用 TOP

主題標籤 #機場
 42 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。