列印

[Q&A] 請教: 大阪落東京大家會選擇內陸機定新幹線?

引用:
原帖由 jpavboy 於 2019-9-23 10:05 AM 發表

第二個是不是指山陽新幹缐?請指教。
全國pass 可坐任何新幹線指定席or自由席 のぞみ 除外!
如有錯,請指正

熱賣及精選
Sorry,  Delete.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jpavboy 於 2019-9-23 10:39 AM 發表
Sorry我誤解了,應該是部分不能坐,對嗎?
全國版 Pass 不能坐 Nozomi、九州的 Mizuho..., 只可以坐 Hikari 或站站停的 Kodama.

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-9-23 11:56 AM 發表
全國版 Pass 不能坐 Nozomi、九州的 Mizuho..., 只可以坐 Hikari 或站站停的 Kodama.
多謝你的解答。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 谷口nozomi 於 2019-9-23 11:47 AM 發表

全國pass 可坐任何新幹線指定席or自由席 のぞみ 除外!
如有錯,請指正
多謝你的解答。

回覆 引用 TOP

除咗新幹線, 可以考慮Sunrise Express 夜行火車。票價有平有貴。
啱晒啲鐵路迷~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 puimanyip 於 2019-9-22 01:43 PM 發表
事緣11月會先去大阪再去東京共10天, 兩位大人, 想請問大家大阪落東京應該選擇內陸機定新幹線? 我查過, 內陸機大約$1,000一張, 因為有行李, 新幹線我系咪買Japan Rail Pass最化算, 請大家指教指教, 謝謝! ...
支持新幹線E5一票

有pass,我就支持新幹線,市區直出直入,又唔駛預時間出機場

回覆 引用 TOP

prefer 新幹線 with JR pass

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 daystay 於 2019-9-23 01:31 PM 發表
支持新幹線 E5一票
新大阪 ~ 東京, 印象中只用 N700
E5 係新幹線戰士 至可以搭.

回覆 引用 TOP

https://www.hk.jal.co.jp/world/zhhk/japan_explorer_pass/hk/

大阪到東京內陸機 7560 yen only

回覆 引用 TOP

主題標籤 #大阪 #東京
 41 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]