列印

港澳台單牌車入中國大陸申請黎料!

引用:
原帖由 harr1et 於 26/9/2019 20:02 發表
總之關鍵的一句是"有群眾誤解為現已全面放開香港和澳門機動車經港珠澳大橋通行進入內地"你們白呢句就夠了。
大哥我發覺呢度真係好多人的中文理解能力有嚴重問題。寫到出哂腸仲有人問係咪開放比大陸車去香港口岸,又話睇唔明。

精選汽車
引用:
原帖由 ICEVelaroD 於 2019-9-27 02:05 PM 發表

大哥我發覺呢度真係好多人的中文理解能力有嚴重問題。寫到出哂腸仲有人問係咪開放比大陸車去香港口岸,又話睇唔明。
係接受唔到現實姐

回覆 引用 TOP

相信大陸是在為未來某程度上開放單牌車做前期準備,大家一齊保持樂觀態度啦。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

深圳灣口岸2007年開通,都要到2012年先有自駕遊計劃,我估計大橋自駕遊最快都係要差唔多等5年先會推出

引用:
原帖由 BankWest 於 2019-9-27 03:55 PM 發表
深圳灣口岸2007年開通,都要到2012年先有自駕遊計劃,我估計大橋自駕遊最快都係要差唔多等5年先會推出
當年電腦監控不完善、怕被人開車上去做不法事、現在放你都走吾甩、加上大橋冇車行、可能快D。

回覆 引用 TOP

其實如果係完全放寬不限次數咁渣上去既,就要跟返中港牌咁驗車買保險

回覆 引用 TOP

恭喜 @BankWest

回覆 引用 TOP

炒牌佬又呃人等5年

中佬大埔「㩒鐘仔」尋歡 剝完衫被掠近6萬財物
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190913/bkn-20190913160635814-0913_00822_001.html

今日(13日)下午2時許,一名姓彭(59歲)男子,前往大埔寶鄉街78號德信大廈一單位疑「㩒鐘仔」尋歡,一名女子熱情應門。現場消息指,當男事主褪下衣物準備「鬆一鬆」之際,有人突然擸走其約值2萬港元的手錶、約值3萬港元的頸鏈及約8千港元現金,然後奪門而逃。彭急忙穿回衣服追出,惟對方已失去蹤影,只好返回單位報警求助。

@大贏家炒樓   地產乞兒AA雞蟲人渣

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ED1988 於 2019-9-23 02:46 PM 發表

老實講,我就唔想揸一架人人都知你係外地人既車上大陸。
我寧願租車。
十幾年沒有上過大陸,三年前上去探親,發現大陸改變了很多。唔係話好完美,但唔好再諗外地人上去會好易比人搶嘢。楂車也規範了很多,因為好多 so-called 違反私穩的 cctv。上去望望,你會發現人吔進步得很快,反而香港好多事情固步自封。

回覆 引用 TOP

你申比我睇呀, 日日都出咁多POST話單牌車可入中國

回覆 引用 TOP

哈哈,今天除左港、澳兩地放多不足1500個新配額以外,其他一切不變

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]