列印

港澳台單牌車入中國大陸申請黎料!

引用:
原帖由 macau88888888 於 2019-9-22 08:52 PM 發表
慢慢黎,一個一個慢慢黎,唔洗急,人人有份。炒牌佬今晚開始就訓唔著🥺

先黎單牌入粵資料,兩星期後再有內部資料港珠澳大橋 澳門-香港配額🤫

信者得救
...
申請到批要幾耐、隔幾耐可以再申請。每次要幾錢?。每次只可以過關一次?

回覆 引用 TOP

精選汽車
專心揾錢買2地牌啦,發夢就得

引用:
原帖由 棧道 於 2019-9-24 11:57 AM 發表
專心揾錢買2地牌啦,發夢就得
小心好多人又會話你係炒牌佬架啦,呵呵!
呢度好多人都冇用腦,如果中央決定開放單牌車上去,首先一定要先取消中港牌政策,因為到時你香港乜嘢車都可以自由上去嘅話,仲要個中港牌托柒咩,有冇中港牌都冇分別!我估計2047年就可以實現,大家慢慢等下,仲有28年啫!

我有點不同意你的看法, 中港牌制度與可能將來放寬單牌車上去唔一定不可共存的, 只要限制可進出的口岸, 時間或停留期限等, 其實唔一定有衝突的, 但對傳統中港牌的所謂牌價必定有所影响, 但留意, 從來無人話牌是用來炒的, 國家亦無必要保證你們的牌價, 所以如建於一樣合法渠道而存在的制度, 國家是有權改的, 大家同意嗎?

港珠澳大橋係大白象,夾硬要港人俾錢,但又無車行。

深圳灣口岸個廣東省自駕遊行左咁多年, 對中港牌牌價有影響嗎??
你放心, 大橋一定會有自駕遊, 但一定有進出限期同逗留時間, 並不是你所想的可以一年內無限次24小時自由出入

引用:
原帖由 清晨灰採購 於 2019-9-24 12:54 PM 發表
港珠澳大橋係大白象,夾硬要港人俾錢,但又無車行。
香港政府唔俾大陸和澳門單牌車上橋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 harr1et 於 2019-9-24 12:45 PM 發表
我有點不同意你的看法, 中港牌制度與可能將來放寬單牌車上去唔一定不可共存的, 只要限制可進出的口岸, 時間或停留期限等, 其實唔一定有衝突的, 但對傳統中港牌的所謂牌價必定有所影响, 但留意, 從來無人話牌是用來炒的, 國家亦無必要保證你們的牌價, 所以如建於一樣合法渠道而存在的制度, 國家是有權改的, 大家同意嗎? ...
如果接受在指定時間、口岸及期間在廣東省逗留的話,而家的廣東省自駕遊完全符合你的要求;但問題是你一年申請幾多次?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BankWest 於 2019-9-24 12:07 PM 發表

小心好多人又會話你係炒牌佬架啦,呵呵!
呢度好多人都冇用腦,如果中央決定開放單牌車上去,首先一定要先取消中港牌政策,因為到時你香港乜嘢車都可以自由上去嘅話,仲要個中港牌托柒咩,有冇中港牌都冇分別!我估計2047年就可以實現,大家慢慢等下,仲有28年啫! ...
不太認同、中港牌無限次上落中港、可能單牌限制大橋上落、限制一個月幾次、三個月或一年續期一次、比深圳灣自駕遊方D會受方面。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 harr1et 於 2019-9-24 12:45 PM 發表
我有點不同意你的看法, 中港牌制度與可能將來放寬單牌車上去唔一定不可共存的, 只要限制可進出的口岸, 時間或停留期限等, 其實唔一定有衝突的, 但對傳統中港牌的所謂牌價必定有所影响, 但留意, 從來無人話牌是用來炒的, 國家亦無必要保證你們的牌價, 所以如建於一樣合法渠道而存在的制度, 國家是有權改的, 大家同意嗎? ...
是否來緊中港牌每年續牌要交稅十五萬。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BankWest 於 2019-9-24 12:56 PM 發表
深圳灣口岸個廣東省自駕遊行左咁多年, 對中港牌牌價有影響嗎??
你放心, 大橋一定會有自駕遊, 但一定有進出限期同逗留時間, 並不是你所想的可以一年內無限次24小時自由出入 ...
深圳灣的自駕遊設計手續全無吸引。

回覆 引用 TOP

根本條橋係多餘,因為根本無人流需求。
車流需求大,只是一些走私車或警黑白牌車,普通人無用。

一如既往,都是沒變,完

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]