[傢俬電器] 洗衣機用乜洗先冇咁易壞洗衣粉洗衣液洗衣球

洗衣機用乜洗先冇咁易壞洗衣粉洗衣液洗衣球 E-mail 此主題給朋友

謝謝

熱賣及精選
唔用就保證唔會壞,
話時話洗衣粉唔可以落得過多,否則kick死同易漏水。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
我就用洗衣粉,我屋企部洗衣機用左差唔多十年都冇壞

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2019-9-23 11:05 AM 發表

我就用洗衣粉,我屋企部洗衣機用左差唔多十年都冇壞
有D人又話洗衣粉 會積積埋埋變硬 條去水喉去5到水

引用:
原帖由 空中飛 於 2019-9-23 11:12 AM 發表

no la……
主兇係柔順劑,耐咗變咗胆固醇。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
引用:
原帖由 空中飛 於 2019-9-23 11:12 AM 發表

咁要睇你洗衣粉落得多唔多,我就好注意份量,同埋我從來都冇落過柔順劑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2019-9-23 11:05 AM 發表

唔用就保證唔會壞,
話時話洗衣粉唔可以落得過多,否則kick死同易漏水。
唔買洗衣機先至有保證。

引用:
原帖由 gway 於 2019-9-23 11:32 AM 發表

唔買洗衣機先至有保證。
冇機,唔可以參與討論……

使唔使定期清理過濾器?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2019-9-23 11:15 AM 發表

no la……
主兇係柔順劑,耐咗變咗胆固醇。
我前兩部既歐式機冇落柔順劑 打柴時去5到水 以前常常打開個隔毛頭格清洗時 有好多粉硬左係到的

回覆 引用 TOP

不要被廣告誤導,誇張宣傳!洗衣機品質最重要,正常使用,不要用襁水就行。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2019-9-23 11:37 AM 發表

冇機,唔可以參與討論……
係嘅,但係有機唔用唔代表唔會壞,一般電器唔用一段長時間,再開機就會壞,對電器而言,同人一樣要郁下,適當嘅運動,先至襟捱。

引用:
原帖由 gway 於 2019-9-23 12:20 PM 發表

係嘅,但係有機唔用唔代表唔會壞,一般電器唔用一段長時間,再開機就會壞,對電器而言,同人一樣要郁下,適當嘅運動,先至襟捱。
是的,
有冇生命都好,
等於人,生老病死都係人生嘅一部分。

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2019-9-23 12:23 PM 發表

是的,
有冇生命都好,
等於人,生老病死都係人生嘅一部分。
聽你咁講,覺得你好似就嚟升Level得道做大師。

引用:
原帖由 gway 於 2019-9-23 12:28 PM 發表

聽你咁講,覺得你好似就嚟升Level得道做大師。
人,活得耐,領略自然多……

回覆 引用 TOP

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。