[政府部門] 康文署 三級康樂助理員討論區 Part 2

康文署 三級康樂助理員討論區 Part 2 E-mail 此主題給朋友

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27809391&extra=&page=1

職責: 康樂助理員主要負責督導初級人員(註1)提供康樂及市容服務,其中包括:
(a) 樹藝、植物培植、植物護理、動物料理、鳥舍保養和環境美化;
(b) 體育館、公園、遊樂場、路旁園地、大球場、運動場、泳灘和泳池的維修保養; 
(c) 拯溺和急救服務;以及
(d) 協助舉辦康樂及體育活動(註2)。
[註1: 初級人員包括提供康樂及市容服務的承辦商及其員工。
註2: 除了督導初級人員,三級康樂助理員或須協助舉辦康樂及體育活動。

請各會員都此帖繼續討論
舊主題已滿 將會關閉主題

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我以為又開board 請人……

回覆 引用 TOP

就係咁,嗰帖完滿結束。
好充實,低谷與真話,揭開咗好多真相。

回覆 引用 TOP

上次請alm ii 嗰陣都一次過請埋 aa iii
今次竟然無....

回覆 引用 TOP

應該仲有100個左右 waiting 大執位後 就會招聘啦

回覆 引用 TOP

係咪下年開始請人?

回覆 引用 TOP

招聘組來電同我對資料有冇變,我wl排43x

引用:
原帖由 天下布武 於 2019-9-30 04:13 PM 發表

招聘組來電同我對資料有冇變,我wl排43x
可能有好消息了😊

回覆 引用 TOP

越來越多港鐵站關閉......

我只有一個願望:

希望,今晚仍然專業地當值既康記同事,今晚平平安安收工回家。

見你們所愛的家人或朋友。

引用:
原帖由 AYH 於 2019-10-1 07:10 PM 發表

越來越多港鐵站關閉......

我只有一個願望:

希望,今晚仍然專業地當值既康記同事,今晚平平安安收工回家。

見你們所愛的家人或朋友。
好多都中午收左檔啦。
未收檔嘅,應該無事嘅。
大不了咪去租晚酒店訓囉。

康文署稱或出現特殊情況 多區康樂設施圖書館提早關門        
2019-10-01 HKT 11:55

康文署宣布由於附近或會出現特殊情況,
深水埗楓樹街遊樂場、沙田大會堂和沙田公共圖書館,
以及屯門大會堂和屯門公共圖書館已提早關閉。

另外,除香港網球中心之外,
灣仔區所有康樂設施、
香港中央圖書館、駱克道公共圖書館
及黃泥涌公共圖書館將提早於中午12時關閉。

發言人說,因應情況,同區或其他有可能受影響地區的文康設施
或會於短時間內宣布提早關閉,以確保場地使用者的安全。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1483570-20191001.htm?archive_date=2019-10-01

點解 ACO / CA 呢啲中五中四程度嘅底層,
依家咁 X 多大學生去做嘅?
(點擊看大圖,有圖有真相)

泳池第三節先吾開

引用:
原帖由 shung1997 於 2019-10-1 07:34 PM 發表

泳池第三節先吾開
係 office 打地舖訓一晚啦。
依家真係槍林彈雨咁呀⋯⋯

點解 ACO / CA 呢啲中五中四程度嘅底層,
依家咁 X 多大學生去做嘅?
(點擊看大圖,有圖有真相)

引用:
原帖由 Mrslow 於 2019-10-1 07:30 PM 發表

好多都中午收左檔啦。
未收檔嘅,應該無事嘅。
大不了咪去租晚酒店訓囉。

康文署稱或出現特殊情況 多區康樂設施圖書館提早關門        
2019-10-01 HKT 11:55

康文署宣布由於附近或會出現特殊情況,
深水埗楓樹街遊樂場、沙田大會堂和沙田公共圖書館,
以及屯門大會堂和屯門公共圖書館已提早關閉。

另外,除香港網球中心之外, ...
有好多場本身位置冇事冇示威,但有許多同事要搭車返屋企,而家港鐵,同好多巴士都突然停晒,封路......

仲衰過8號風球,有2個鐘預警

佢地真係就算俾佢免費坐的士都返唔到屋企呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mrslow 於 2019-10-1 07:36 PM 發表

係 office 打地舖訓一晚啦。
依家真係槍林彈雨咁呀⋯⋯
起碼有涼沖,有救護室張床,有野食......

慘慘了

回覆 引用 TOP

平時都會行路去健身或健完身行路返家

今晚應該情況不一樣......

今晚既旅程應該會好刺激......

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。