• 瀏覽: 6,835
  • 回覆: 48
  • 追帖: 1
如題 : 10月初~10月中首爾天氣凍嗎?
有無人係呢段日子去過首爾呢
香港仲好熱

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
無人知???!!🙈🙈🙈

回覆 引用 TOP

10月開始氣溫就會開始像溜滑梯一樣一直往下降,一直到11月基本上就是10度左右了,不過也不用太擔心,韓國天氣算是乾冷的,注意好保暖基本上沒什麼問題。

https://www.taiwan10000.com/?p=11668

我十月尾去,我估20-10度,日間有陽光應該唔會凍

引用:
原帖由 dane 於 2/10/2019 08:20 PM 發表

10月開始氣溫就會開始像溜滑梯一樣一直往下降,一直到11月基本上就是10度左右了,不過也不用太擔心,韓國天氣算是乾冷的,注意好保暖基本上沒什麼問題。

https://www.taiwan10000.com/?p=11668 ...
謝謝你的資料和回覆
希望天氣好和溫差不太大吧。😀😀😀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Timothy999 於 3/10/2019 01:11 AM 發表

我十月尾去,我估20-10度,日間有陽光應該唔會凍
日間夜晚可能溫差大了。你去睇紅葉嗎?

引用:
原帖由 nyanya 於 2019-10-3 10:54 AM 發表

日間夜晚可能溫差大了。你去睇紅葉嗎?
係呀,會去南怡島同晨靜樹木林
希望唔好落雨

常識都知唔會凍啦🤬🤬🤬

引用:
原帖由 Timothy999 於 3/10/2019 01:52 PM 發表

係呀,會去南怡島同晨靜樹木林
希望唔好落雨
我地都會去呀 join南怡島1日遊,希望可以睇到紅葉🙈

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 4/10/2019 01:29 AM 發表

常識都知唔會凍啦🤬🤬🤬
甘你知唔知幾凍?!我就係唔知凍既程度,先出post問的!

回覆 引用 TOP

市區未必會凍,不過點都要帶件外套

我依家住係首爾 依幾日既氣溫都係15-20到左右 天氣較涼爽!

♥I CAN FLY...I can spread my wings out wide and touch the sky..♥
不凍也不大热,刚回來。

中微子
引用:
原帖由 Timothy999 於 6/10/2019 09:03 PM 發表

市區未必會凍,不過點都要帶件外套
會的,in case日夜溫差大,帶定件外套會好的,凍時可著嘛
想問下你呢,去南怡島係join 團還是自己去的?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Phoebe--CX 於 6/10/2019 09:39 PM 發表

我依家住係首爾 依幾日既氣溫都係15-20到左右 天氣較涼爽!
謝謝你的天氣資料!👍玩得開心滿載而歸!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #首爾 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]