列印

[Q&A] 請問各位早上由池袋去成田機埸。

請問各位早上由池袋去成田機埸。 E-mail 此主題給朋友

我係搭早上 10點 40 分機返香港。我係池袋去機埸。應該幾多點出發。同應該搭咩好。謝謝各位解答。

熱賣及精選
引用:
原帖由 雨中野生的牛牛 於 2019-9-30 11:59 PM 發表
我係搭早上 10點 40 分機返香港。我係池袋去機埸。應該幾多點出發。同應該搭咩好。謝謝各位解答。
7:20左右在池袋坐山手線去日暮里駅, 在日暮里坐skyliner 去成田. 應該是8:26到成田一号空港. 車費2675日元.

回覆 引用 TOP

搭6:43班NEX

好。謝謝

回覆 引用 TOP

請問1號和2號近嗎。因我係去2號撘 cx

引用:
原帖由 雨中野生的牛牛 於 2019-10-1 12:52 AM 發表
NEX會停T1同T2,睇清楚落車就得。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中野生的牛牛 於 2019-10-1 12:52 AM 發表
1號和2號航站樓 相距大約800米. 所有電車(NEX, Skyliner, 京成線, JR 等等) 去成田機場, 都是先停2號航站樓 大約40秒, 然後駛去1號航站樓.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中野生的牛牛 於 2019-9-30 11:59 PM 發表
Ching
有無裝乘換案内APPS
非常有用

回覆 引用 TOP

請問 apps 咩名?

引用:
原帖由 雨中野生的牛牛 於 2019-10-2 10:41 AM 發表
請問 apps 咩名?
呢個唔錯

附件

123.jpg(8.97 KB)

2019-10-2 12:29 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-10-1 12:16 AM 發表
搭6:43班NEX
https://www.jreast.co.jp/tc/nex/

如果你無買來回票的話,單程都幾貴下

附件

title.jpg(49.87 KB)

2019-10-2 12:42 PM

1236.jpg(30.57 KB)

2019-10-2 12:42 PM

引用:
原帖由 小專 於 2019-10-2 12:42 PM 發表

https://www.jreast.co.jp/tc/nex/

如果你無買來回票的話,單程都幾貴下
勝在唔駛轉車,上車可以瞓返個半鐘,落車輕輕鬆鬆食個早餐再入閘。

我應該唔會買來回票。 因第一日一落機會搭京成巴士去大江戶温泉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-10-2 03:37 PM 發表

勝在唔駛轉車,上車可以瞓返個半鐘,落車輕輕鬆鬆食個早餐再入閘。
都可以咁諗,佢咁早的話,唔洗煩

回覆 引用 TOP

主題標籤 #池袋 #香港
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]