• 瀏覽: 3,912
  • 回覆: 43
紅葉季節到內藏山不想住全洲,預會到井邑站住宿,但只見電話聯絡,各位知否邊間可用英語溝通?

我響hotel點com見到有間係酒店響巿內,會試嗎?

回覆 引用 TOP

多謝師兄,已預訂但價錢都幾貴及由井邑站坐巴士要15分鐘,所以希望搵車站附近的motel

引用:
原帖由 wong1714 於 2019-10-2 03:12 PM 發表

多謝師兄,已預訂但價錢都幾貴及由井邑站坐巴士要15分鐘,所以希望搵車站附近的motel
呢間有國語阿姨聽,但個電話係老板嘅,佢要阿姨剛好在店才能接聽,我打左三次才找到阿姨聽,我訂左十一月頭一個人70000韓圜,問左他話兩個人90000,你睇下打唔打去啦,

附件

9330743A-E9E0-44B8-B695-9402B1A3EC85.jpeg(131.49 KB)

2019-10-2 06:25 PM

好,我試試,你這間有冇英文名

回覆 引用 TOP

是到店附錢嗎?

回覆 引用 TOP

搵到英文名啦Bobos motel

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lusyfung 於 2019-10-2 06:25 PM 發表

呢間有國語阿姨聽,但個電話係老板嘅,佢要阿姨剛好在店才能接聽,我打左三次才找到阿姨聽,我訂左十一月頭一個人70000韓圜,問左他話兩個人90000,你睇下打唔打去啦, ...
這間叫波波moteI,我住過2次,是情侶motel

回覆 引用 TOP

想問你住過兩次是否都係電話預訂,中午或晚上會有國語嬏嬏接電話

引用:
原帖由 wong1714 於 2019-10-2 11:28 AM 發表

紅葉季節到內藏山不想住全洲,預會到井邑站住宿,但只見電話聯絡,各位知否邊間可用英語溝通?
你是平日到井邑嗎? 我17年到井邑才找住宿 可以找旅客中心 叫CS打電話去book 他們有人懂國語的
我17年住郊遊motel 不錯 值得推介 好似70000won 一晚 (兩個人住)

引用:
原帖由 stevewoo 於 2019-10-2 11:27 PM 發表

你是平日到井邑嗎? 我17年到井邑才找住宿 可以找旅客中心 叫CS打電話去book 他們有人懂國語的
我17年住郊遊motel 不錯 值得推介 好似70000won 一晚 (兩個人住) ...
我11/11到仁川機場馬上去井邑係星期一,預算住兩晚唔使咁趕,師兄你們是龍山/首爾站坐KTX去井邑嗎?我11號就會訂定車票

引用:
原帖由 wong1714 於 2019-10-3 06:39 AM 發表

我11/11到仁川機場馬上去井邑係星期一,預算住兩晚唔使咁趕,師兄你們是龍山/首爾站坐KTX去井邑嗎?我11號就會訂定車票
我去了3次也是坐KTX去內藏山的, 方便舒服
11號有點晚了, 看不看到較靚的紅葉就要看天氣了
住2晚的話, 也可以考慮找時間白羊寺, 好多時候會比內藏山晚一點盛紅

發現內藏山入口附近有兩間酒店,可以一試~

更新:果兩間響EXP同hotel都係搵唔到的.

引用:
原帖由 牛雜 於 2019-10-4 02:13 AM 發表

發現內藏山入口附近有兩間酒店,可以一試~

更新:果兩間響EXP同hotel都係搵唔到的.
內藏山口天下第一莊上網一搵就有網址同email ,令外果間唔建議去住(我17年住過老闆識英文仲好叻,但人品就差啲啦,原因我本來訂三人有床大房,但比我地一間超級細只係三張地暖房,同佢講話唔係訂左呢個房架,點知佢話比左間大房比本地人,人地有六個人住叫我地睇開啲

回覆 引用 TOP

仲有叫佢退返錢我地(價格唔一樣)點知佢話無得退有住就住唔住就走,如果走都無錢退係我地自己走,即使話去觀光公社投訴都冇用,唔係佢無房比我地,跟住朋友話唔想同佢嘈為有住一晚,到左晚上八點幾食完飯返來佢係咁同我地講,臨時有二十多人本地人要房所以先將我地間房比左人

回覆 引用 TOP

主題標籤 #紅葉
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]