• 瀏覽: 9,195
  • 回覆: 79
  • 追帖: 13
Ching, 取咗机場仲有邊度可以攞 JR車票?THX

熱賣及精選
引用:
原帖由 大便高達 於 2019-10-6 05:59 PM 發表

我7月頭揸車去釧路動物園時喺路邊d 田見到幾隻。都幾大隻吓。
我都係睇旅遊節目見到單頂鶴係雪地群舞,真係好有仙氣,仲要用望遠鏡睇。不過如果得一兩隻係泥地行,就真係無乜特別喇!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園宇宙的妹妹 於 2019-10-6 05:46 PM 發表

支持楼主遊記, 我見超級JR車票都幾貴, 好似仲貴過張ANA內陸机票, 請問green class 即係乜里野?
由札榥去釧路超級大空基本料金係6260yen(普通位),指定席加3110yen,如果你認為自由席都ok嘅就經濟好多。(有機會冇位座)當日架車一路上落客都係得6至7成滿。所以都應該博得過,除非係長假期喇。Green class 係所謂頭等倉。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山邊小小美媚 於 2019-10-6 06:19 PM 發表

Ching, 取咗机場仲有邊度可以攞 JR車票?THX
除咗機場,仲可以係指定JR站攞車票,但必須係出發前一天取票,否則取消預訂。因為札榥站取票窗口晚上八時關閉,所以我係機場攞安全D。而且係網上預訂可以揀位。

回覆 引用 TOP

多謝分享, 真係好想去

樓主幾日租車大約幾錢,我睇你架都車好似四座位,一家三口連行李會唔會好細。

引用:
原帖由 man7799 於 2019-10-6 07:41 PM 發表

多謝分享, 真係好想去
Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 全國熟女搜索隊 於 2019-10-6 07:59 PM 發表

樓主幾日租車大約幾錢,我睇你架都車好似四座位,一家三口連行李會唔會好細。
我租呢款車六日正價大約37500yen,(未計稅同保險)1000cc四座位,不要租600cc嘅超小型車,上山路會比較有D力不從心,如果坐足四個人會更加危險,兩款車價錢差好少,二個大人一個小朋友ok嘅。仲有記得係網上搵promotion code。有機會平10%-15%。我就平咗大約11000yen。

回覆 引用 TOP

網上話阿寒湖冬天可以溜冰,請問知唔知大約幾多月份。

引用:
原帖由 山邊小小美媚 於 2019-10-6 08:25 PM 發表

網上話阿寒湖冬天可以溜冰,請問知唔知大約幾多月份。
幾時結冰我就唔知喇,不過呢張post 應該有D啟示。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 全國熟女搜索隊 於 2019-10-6 07:59 PM 發表

一家三口租Aqua, Fit 之類車夠用喇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nicekate 於 2019-10-5 08:30 發表

傍晚還車喇,順帶一提點解要讃呢間租車公司。係釧路租車時,個職員問我會大約點行,我話會經阿寒湖北上網走。佢話冇需要租用ETC喇,因為基本上冇有料道路係嗰個區域,不要浪費金錢。其實佢係無責任提我嘅。另外我早咗兩個鐘還車,公司竟然真金白銀比返尾數我,雖然唔多,但都開心。
還咗車四圍行吓,JR網走站,去北㳋站嘅電車應該係到開出。apt.4 商店街,五點幾人影都冇,我諗如果香港咁嘅人口,問題會少咗一半。

...
日本人真係好均真

回覆 引用 TOP

謝謝分享,內陸機要預早幾多時間訂?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bernardc 於 2019-11-9 04:51 PM 發表

謝謝分享,內陸機要預早幾多時間訂?
其實越早越好,plan 好行程就可以定。我都係早兩個月買,要經常check 住內陸航空公司網頁。(有時只係外國人先可以買)。2020日本奧運年,我諗做完新年機票就會出新優惠。

ANX體驗日本特惠票價:5500日元(所有日本國內航班),出發到今年年尾。可到ANX網站睇。(只售外國人)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]