[遊記分享] 名古屋機場公共交通

名古屋機場公共交通 E-mail 此主題給朋友

請問各位, 晚上12:00到達名古屋機場, 還有巴士/公共交通出市區中心?  謝謝各位

熱賣及精選
引用:
原帖由 秋秋秋 於 2019-10-3 08:43 AM 發表

請問各位, 晚上12:00到達名古屋機場, 還有巴士/公共交通出市區中心?  謝謝各位
無。咁夜到住一晚機場酒店第二朝先出市區,中部機場大把酒店又唔貴。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋秋秋 於 2019-10-3 08:43 AM 發表

請問各位, 晚上 12:00到達名古屋機場, 還有巴士/公共交通出市區中心
夜晚 24:00 到達中部機場 ? 什麼航班 ?

有來自沖繩的2355到,那時段沒有公共交通啦,的士還可能有

引用:
原帖由 post70 於 2019-10-3 12:38 PM 發表

有來自沖繩的2355到,那時段沒有公共交通啦,的士還可能有
的士錢隨時仲貴過一晚機場酒店錢。

HK  express 21:15 到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-10-3 11:38 AM 發表

夜晚 24:00 到達中部機場 ? 什麼航班 ?
HK  express 23:15 到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-10-3 12:59 PM 發表

的士錢隨時仲貴過一晚機場酒店錢。
基本上係架,住酒店好過。最近國際到達尾班機是2204從台北去,不知道樓主是什麼時候出發

引用:
原帖由 post70 於 2019-10-3 01:29 PM 發表

基本上係架,住酒店好過。最近國際到達尾班機是2204從台北去,不知道樓主是什麼時候出發
搭HK  express 23:15 到 名古屋

好似得一千零一班係呢個時間。尾班電車出市區係23:30,應該趕唔切,建議係機場酒店住一晚。

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-10-3 03:00 PM 發表

好似得一千零一班係呢個時間。尾班電車出市區係23:30,應該趕唔切,建議係機場酒店住一晚。
謝謝你 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2019-10-3 03:00 PM 發表

如果我由大板入,大板玩完點樣搭車去名古屋 ?  先謝

引用:
原帖由 秋秋秋 於 2019-10-3 03:29 PM 發表

如果我由大板入,大板玩完點樣搭車去名古屋 ?  先謝
近鐵,在難波好像有特急列車去名古屋,俾得起錢可以坐JR新幹線

回覆 引用 TOP

去机場温泉曬到天光好過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秋秋秋 於 2019-10-3 03:29 PM 發表

如果我由大板入, 大板玩完點樣搭車去名古屋 ? 先謝
新幹線約 60分鐘 / 約 Yen 6,000
近鉄特急唔平得好多, Yen 4300 左右, 但要 130分鐘.

主題標籤 #名古屋 #機場
 20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。