• 瀏覽: 4,210
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
作為曾經 "可以單換LBJ" 既男人 , 至少果陣一定係超巨 ,
(話佢唔係超巨 , 即係話LBJ都唔係)
佢係點樣變成邊緣球員???

好 , 我知道湖人風雲既故事 ... 但侯活都唔係由湖人開始
就立即變邊緣球員架喎 , 佢係火箭打左3年 ,
老鷹  黃蜂都各打一年 , 果陣佢都仲係正選球員丫 ...
係上年先變後傋姐

除左湖人 , 佢係老鷹都好似有D故事 , 好似話佢比人交貿走
好多人(包括佢自己)都好震驚 ...
而且佢D老鷹隊友仲齊聲歡呼 , 有無知道發生咩事???

睇數據 , 佢係火箭第一季都仲有18.3P+12.2R ,
二當家來講都算OK , 係之後兩年跌到15.8P  13.5P姐 ...
係黃蜂又升返到16.6P , 佢近幾年咩事???

最後 , 想八卦下佢果單 "變性人性派對事件" ...

熱賣及精選
其實講真 , 我覺得侯活體能係有退化 , 但肉眼所見都唔算太嚴重 ,
對比大多數中鋒而言 , 佢既運動能力依然出色 ...
加上佢都算有一定單打能力 , 能防守  能食餅 , 其實睇落唔係咁差
... 除左係湖人佢仲搞過D咩???

回覆 引用 TOP

心態問題

回覆 引用 TOP

美國啲媒體話佢私生活好混亂...  初出道嗰陣周圍同人講自己係虔誠基督徒。點知喺 NBA 好快得到名利之後就迷上咗玩女人。短短幾年間同 5 個唔同女人生咗 5 個仔女。之後對女人厭倦咗,轉玩人妖同男人。一日諗住呢啲嘢,令佢冇辦法專心打波。所以搞到而家咁。

引用:
原帖由 Porkypig1234 於 2019-10-6 12:05 PM 發表

美國啲媒體話佢私生活好混亂...  初出道嗰陣周圍同人講自己係虔誠基督徒。點知喺 NBA 好快得到名利之後就迷上咗玩女人。短短幾年間同 5 個唔同女人生咗 5 個仔女。之後對女人厭倦咗,轉玩人妖同男人。一日諗住呢啲嘢,令佢冇辦法專心打波。所以搞到而家咁。 ...
真定假? 同 5個女人生左仔?~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 代北集團 於 2019-10-6 08:39 AM 發表 
作為曾經 "可以單換LBJ" 既男人 , 至少果陣一定係超巨 ,
(話佢唔係超巨 , 即係話LBJ都唔係)
佢係點樣變成邊緣球員???

好 , 我知道湖人風雲既故事 ... 但侯活都唔係由湖人開始
就立即變邊緣球員架喎 , 佢係火箭打左3年 ,
老鷹 黃蜂都各打一年 , 果陣佢都仲係正選球員丫 ...
係上年先變後傋姐

除左湖人 , 佢係老鷹都好似有D故事 , 好似話佢比人 ...
麽術果時X活系最強中風, 《當年X活1個人去頂...湖人大加素/拜林2個猛獸》~
《PS 當年ge湖人大加素好強, 完全系可以壓住KG泥打》~
《PS 當年拜林系用屈機形容, 人又高又手長...搶籃板勁到痴線》~
1. 之後X活去左湖人, 但當時ge湖人傷兵勁多 eg X活背傷/ 高比神都系傷住打...再加上當時湖人全部人又要學新戰術, 大加素由內線去左外線打等問題~
最後湖人又浪費左一年~
2. (後來去左火箭, 跟左奧拉早雲footwork後多左進攻手段...同時火箭期間, 教練系著重訓練埋X活下半身)~
但有睇過當年火箭波ge人都知, 當年playoff打拓荒者時...系靠X活一個人去支撐先捱到去第 7場, 當時Harden打得好差勁多TO 《印像好似試過一場接近10個TO》~
3. 之後吾知做乜事, X活有選擇權情況下...自己揀左去加盟d 弱隊 eg老鷹, 變左近尼幾年X活冇緣champ~

引用:
原帖由 Porkypig1234 於 2019-10-6 12:05 PM 發表

美國啲媒體話佢私生活好混亂...  初出道嗰陣周圍同人講自己係虔誠基督徒。點知喺 NBA 好快得到名利之後就迷上咗玩女人。短短幾年間同 5 個唔同女人生咗 5 個仔女。之後對女人厭倦咗,轉玩人妖同男人。一日諗住呢啲嘢,令佢冇辦法專心打波。所以搞到而家咁。 ...
升級到玩男人...一眉大獲啦
https://www.youtube.com/watch?v=Bld78Q8mcFw

回覆 引用 TOP

引用:

美國啲媒體話佢私生活好混亂...  初出道嗰陣周圍同人講自己係虔誠基督徒。點知喺 NBA 好快得到名利之後就迷上咗玩女人。短短幾年間同 5 個唔同女人生咗 5 個仔女。之後對女人厭倦咗,轉玩人妖同男人。一日諗住呢啲嘢,令佢冇辦法專心打波。所以搞到而家咁。 ...
唔係作故仔講笑呀。你地 google 吓就知以上所講嘅係美國啲媒體廣泛報導架。

記得大概一年幾之前,佢接受 Sport Illustrated 訪問。我仲喺尖沙咀誠品打書釘睇晒成編嘢。5 個仔女全部唔同阿媽單嘢係佢親口承認架。

回覆 引用 TOP

傷同埋離開魔術
魔術個戰術為佢度身訂做

回覆 引用 TOP

私生活混亂 唔得集中係藍球事業
由GAY轉到非GAY
去錯隊去大城市 湖人同火箭 我諗佢係重度夜生活D人

個幾年真係ONEAL接班人咁濟 又搞笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flopman 於 2019-10-6 01:31 PM 發表

麽術果時X活系最強中風, 《當年X活1個人去頂...湖人大加素/拜林2個猛獸》~
《PS 當年ge湖人大加素好強, 完全系可以壓住KG泥打》~
《PS 當年拜林系用屈機形容, 人又高又手長...搶籃板勁到痴線》~
1. (後來去左火箭, 跟左奧拉早雲footwork後多左進攻手段...同時火箭期間, 教練系著重訓練埋X活下半身)~
但有睇過當年火箭波ge人都知, 當年playoff打拓荒者時 ...
多謝f兄講解,不過。。。超人好似係先入湖人,後入火箭架喎。。。

引用:
原帖由 代北集團 於 2019-10-6 06:36 PM 發表

多謝f兄講解,不過。。。超人好似係先入湖人,後入火箭架喎。。。
你講得岩, 次序上講錯左~
但當年湖人時, X活系背傷困身...當時佢自己講過~
後來去到火箭傷勢已經漸好~

引用:

私生活混亂就一定 , 但係咪真係 "一日諗住呢啲嘢,令佢冇辦法專心打波" ???

如#1所講 , 唔計上年 , 之前四年都有 :
15.8P+10.5R  13.7P+11.8R  13.5P+12.7R  16.6P+12.5R 既唔錯成績 ,
睇數據輸出其實唔係太差 , 所以我唔明佢咩事搞到人見人憎???

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flopman 於 2019-10-6 10:18 PM 發表

你講得岩, 次序上講錯左~
但當年湖人時, X活系背傷困身...當時佢自己講過~
後來去到火箭傷勢已經漸好~
或者應該咁講 , 小弟覺得係湖人時期 , 球迷唔妥佢既 ,
都唔係球場上既表現 ... 好似話同高比不和  想做一哥果D
好似先係球迷開始唔鐘意佢既原因

甚至唔只係球迷唔鐘意佢 ... 就如#1所言 ,
佢老鷹交貿走後 , 佢D隊友竟然集體歡呼 , 睇黎佢唔識做人
但具體係點唔識做人法呢???

引用:
原帖由 代北集團 於 2019-10-7 11:27 AM 發表

或者應該咁講 , 小弟覺得係湖人時期 , 球迷唔妥佢既 ,
都唔係球場上既表現 ... 好似話同高比不和  想做一哥果D
好似先係球迷開始唔鐘意佢既原因

甚至唔只係球迷唔鐘意佢 ... 就如#1所言 ,
佢老鷹交貿走後 , 佢D隊友竟然集體歡呼 , 睇黎佢唔識做人
但具體係點唔識做人法呢??? ...
1. 當時傳聞話, 湖人未來會交棒比X活做大佬~
之後愈打愈吾對路, X活亦開始感角到...將來湖人大佬位置冇佢份, 之後就開始不和~
2. 其實又吾可以講佢吾色做人, 只系球場上時...X活系好想人傳波比佢, 以佢做進攻點~
尼種打法以前年代好流行~
3. 但冇奈而家新世代打法, 已經吾流行內線進攻...系流行不斷擋拆, 好少會放個波入內線拎 2分~
因為而家所有人包括中風, 都會想射 3分為先...冇人金心只系拎 2分~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]