[其他] 當馬蹄露都出來表達自己的政治立場, 你班所謂香港的天王巨星同無線藝人做過什麼??

當馬蹄露都出來表達自己的政治立場, 你班所謂香港的天王巨星同無線藝人做過什麼?? E-mail 此主題給朋友

香港前所未有地混亂, 一班揾香港人錢靠香港人起家的一線巨星宜家集體唔見人龜縮, 在此危急存亡之秋, 已不能再坐視不理了, 平時又識揾大陸錢, 又話自己愛國, 又番大陸拍電影做show, 宜家死晒去邊, 仲唔出來講兩句幫手平亂, 會唔會妳地係曱甴暴動支持者, 如果係國家亦唔應該再準許你妳地去佢地地方揾錢接job, 建議要立即作出呼籲的巨星同無線藝人有以下, 但不在此列者亦需儘快上水回應, 名單如下:
巨星--

周潤發, 成龍, 周星馳, 四大天王(尤其是劉華依個民間特首), 容祖兒, 楊千嬅, 梁朝偉, 劉嘉玲, 吳君如, 湯唯, 陳奕迅, 謝霆鋒, 佘詩曼, 羅嘉良, 鄭秀文, 張曼玉, 歐陽震華, 舒淇, 古天樂, 劉青雲, 陳慧琳, 鄧紫琪等等

無線藝人--

李佳芯, 唐詩詠, 陳豪, 陳展鵬, 黎耀祥, 郭晉安, 馬國明, 胡定欣, 蕭正楠, 陳煒, 高海寧等等

熱賣及精選
引用:
原帖由 kuochung 於 2019-10-7 01:44 AM 發表

香港前所未有地混亂, 班揾香港人錢靠香港人起家的一線巨星宜家集體唔見人龜縮, 在此危急存亡之秋, 已不能再坐視不理了, 平時又識揾大陸錢, 又話自己愛國, 又番大陸拍電影做show, 宜家死晒去邊, 仲唔出來講兩句幫手平亂, 會唔會妳地係曱甴暴動支持者, 如果係國家亦唔應該再準許你妳地去佢地地方揾錢接job, 建議要立即作出呼籲的巨星有以下藝人, 但不在此列者亦需儘快上水回應, 名單如下:

...
咩呀 鄭秀文咪表左態出左一隻甲甴歌囉???

引用:
原帖由 朱主席 於 2019-10-7 01:49 AM 發表

咩呀 鄭秀文咪表左態出左一隻甲甴歌囉???
ok  佢係甲甴支持者, 咁中國政府同香港正常市民識做啦

引用:
原帖由 kuochung 於 2019-10-7 01:56 AM 發表

ok  佢係甲甴支持者, 咁中國政府同香港正常市民識做啦
例如點做?😆

引用:
原帖由 朱主席 於 2019-10-7 02:03 AM 發表

例如點做?😆
打七佢

╫╫where is your vtec button? where is your rn car?  how did U fix the rear window button?╫╫
引用:
原帖由 吳廣治 於 2019-10-7 02:22 AM 發表

打七佢
唔好咁偏激,襲擊人類係曱甴先做

唔好迫人表態啦,想表自然表。

解放被地球重力束縛的香港市民。自護萬歲!!
班上晒岸既就算啦,但係大陸搵錢果班似乎都冇聲冇氣,雖然當紅藝人怕被針對好正常,但係大事大非前都唔企出黎表態,就點都講唔過去

馬蹄露,你自己on撚鳩,由過去"聞屎歌聲獻中環",抽水博曝光,當時香港強勢(搵到錢),英國佬照與窮中國,先至咁撚勇跳出來。向向中國敬禮,向解放軍敬禮 己經仁致義儘,在內地已經比吾到再多著數,足以為更多香港偽人出來支持港方,不以改革初期、中期,咁撚多著數,狗屎垃圾偽人當寶可以撈大錢,就值得做醜人,但又冇。不能要求個個好以陳百祥、 譚校長、鐘震濤、梁家輝,咁on鳩。

當年成班走出來血濃於水

不過經過倫伯被批鬥,班名人仲邊夠膽出來,呢招跟本就係滅聲

用戶入錯了紀錄,係因IT講得唔清楚;攞Requirement唔齊,係因IT聽漏;用戶沒做好測試,係因IT溝通有誤;用戶講漏野,係因IT冇問;做DEMO時有人瞓覺,係因IT講野唔夠生動;
其實 ,政府應該話 ,警察人手不足 ,允許組成人間自衛隊, 幫助平亂。 好多人話想喐手但係又怕被捉去坐監 ,好似班白衣人咁。 香港法律對黑衣人放縱, 對白衣人約束。

譚校長表達咗意見之後…跟住就唔之哩咗去邊唔出嚟見人,好似驚畀曱甴打咁…

引用:
原帖由 kuochung 於 2019-10-7 01:44 AM 發表

香港前所未有地混亂, 一班揾香港人錢靠香港人起家的一線巨星宜家集體唔見人龜縮, 在此危急存亡之秋, 已不能再坐視不理了, 平時又識揾大陸錢, 又話自己愛國, 又番大陸拍電影做show, 宜家死晒去邊, 仲唔出來講兩句幫手平亂, 會唔會妳地係曱甴暴動支持者, 如果係國家亦唔應該再準許你妳地去佢地地方揾錢接job, 建議要立即作出呼籲的巨星同無線藝人有以下, 但不在此列者亦需儘快上水回應, 名單如下: ...
點解一定要有政治立場?你有病唔等於人人都要有病

引用:
原帖由 elisehabibi09 於 2019-10-7 02:58 AM 發表

唔好咁偏激,襲擊人類係曱甴先做
打曱由係人類做, 如果怕整污糟手可以用生化武器, 例如屋企樓下有曱甴行過可以掉兩支通渠水落去或者屎尿彈

保持自己頭腦思緒清晰明確,不受鼓動鼓吹主義。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。