緊急法之後汽車保險是否失效?

緊急法之後汽車保險是否失效? E-mail 此主題給朋友

請解答!

精選汽車
會,聚暴民的地方

回覆 引用 TOP

係,因為保險唔會包社會動蕩

引用:
原帖由 LTE2016 於 2019-10-7 05:30 PM 發表

係,因為保險唔會包社會動蕩
冇保險為何周街都係車?

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2019-10-7 05:47 PM 發表

冇保險為何周街都係車?
出左事車主自己賠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2019-10-7 05:47 PM 發表

冇保險為何周街都係車?
你claim果陣保險可以吾認數

939, ES8

回覆 引用 TOP

引用:

冇保險為何周街都係車?
因為冇地鐵

回覆 引用 TOP

保險從來都唔包括暴動

回覆 引用 TOP

保險吾係賠比你, 係諗盡辦法點樣吾賠比你!

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2019-10-7 05:17 PM 發表

請解答!
首先保險公司評估你制造左幾多汽油彈

為理想而奮鬥,為成功而享受!

回覆 引用 TOP

樓主咁問係咪睇過嗰隻比外星人雞姦過嘅黃畜所講,緊急法下所有醫保車保總之保險都會無效呀?
林病都講過緊急法唔代表香港進入緊急狀態,暴亂係有時間地點。我就信政府都唔信隻ET講啦!

通常保險公司係唔想賠為目的,盡量搵的理由減低賠償額,個的話唔驚喎會賠喎個的係sales 黎。

回覆 引用 TOP

🤔所以地鐵關門大吉...分明之前幾次破壞都過不到保險...咁不如關站不開...

回覆 引用 TOP

現在日日有暴動,保險一定唔包。特別係黑衫暴徒死咗好平常。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花生之友 於 2019-10-7 08:01 PM 發表

樓主咁問係咪睇過嗰隻比外星人雞姦過嘅黃畜所講,緊急法下所有醫保車保總之保險都會無效呀?
林病都講過緊急法唔代表香港進入緊急狀態,暴亂係有時間地點。我就信政府都唔信隻ET講啦! ...
緊急法當然唔當代表緊急狀態,但係早就講左係暴動,好多曱甴都被控暴動罪!佢地講既係事實

IMG src="http://www.xboxlc.com/cards/sig/graw/manman0207.jpg">
 40 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。