• 瀏覽: 61,782
  • 回覆: 434
  • 追帖: 2
They seem to have done things without considering the consequences.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 至勝之道 於 2019-10-8 08:43 AM 發表

如果你公司有人工加,我即切
我加喎

引用:
原帖由 wislyman 於 2019-10-8 02:11 PM 發表

你簡直連人渣都不如,是一條切切實實的可憐蟲
OMG 你要唔要睇清楚 你鎗頭指邊個?

忘記過去,面向前方,一個信念,理想必定達到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tonymmk 於 2019-10-8 01:19 PM 發表

曱甴師兄做清潔工?還是賣頭盔口罩?
可能係閘機令件供應商

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 legend_dreamer 於 2019-10-8 02:40 PM 發表

Cathay Pacific, Google, Apple都加人工
你會覺得間間都減薪係因為你做sales或者相關既工作姐
你估政府會減薪咩
Cathay Pacific 會cut人手,但人工一樣照加,唔係既話大把專業既都會跳槽
大公司點都會加人工,細公司就摺埋把啦 ...
唔撚係牙?如果 CATHAY 有人工加我切

引用:
原帖由 麥斯特羅 於 2019-10-8 02:44 PM 發表

我加喎
恭喜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manmansam 於 2019-10-8 01:36 PM 發表

我朋友都在現場,見到個亞婆問個女人可以收工未,仲話要計番ot,個女人隨即係後巷比人工個亞婆,亞婆話係辛苦錢,收左民建聯$的 😨
阿婆係特工, 隨時一槍一隻. 之後如常去買菜.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 至勝之道 於 2019-10-8 02:32 PM 發表

即刻炒你都仲得
打份牛工  誰炒誰都系未知之數

回覆 引用 TOP

今年轉pay scale 跳3個point
加埋未加個5%
都加薪15%

回覆 引用 TOP

多謝乞兒曱甴搞亂香港。到好多人無野做,又賴政府,又多一批黃屍出黎衝!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 至勝之道 於 2019-10-8 07:55 AM 發表

唔接受就自己辭職
唔信, 邊有人講到年尾先減

搵肥佬攞番差價

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manmansam 於 2019-10-8 01:36 PM 發表

我朋友都在現場,見到個亞婆問個女人可以收工未,仲話要計番ot,個女人隨即係後巷比人工個亞婆,亞婆話係辛苦錢,收左民建聯$的 😨
你朋友應該影左post 上Facebook/ 所有討論區,可能收仲多呀,得把口講?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 至勝之道 於 2019-10-8 07:55 AM 發表

唔接受就自己辭職
年尾好多公司都唔知仲喺唔喺度.... 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]