港鐵其實係良心企業

本主題由 nc99999 於 2019-10-9 05:16 PM 移動

港鐵其實係良心企業 E-mail 此主題給朋友

今日返工見到街道一偏混亂,港鐵有好多個站仲係未開返,有好多人由其他站行過黎搭港鐵,攪到站內勁多人,但令我意外嘅係今日港鐵都有安排穿梭巴士接載乘客,見到d港鐵職員默默地幫協助乘客,唔知點解我有種細路仔屙完屎,大人幫佢抹緊屎嘅感覺~

熱賣及精選
可惜維修速度不如破壞速度

引用:
原帖由 comti 於 2019-10-8 07:21 PM 發表

鐵路無事,其實可以免費開放比市民搭車,高層就係x街

引用:
原帖由 心服口服 於 2019-10-8 07:24 PM 發表

鐵路無事,其實可以免費開放比市民搭車,高層就係x街
冇安檢的情況下,免費更加大劑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏的自信 於 2019-10-8 07:15 PM 發表

今日返工見到街道一偏混亂,港鐵有好多個站仲係未開返,有好多人由其他站行過黎搭港鐵,攪到站內勁多人,但令我意外嘅係今日港鐵都有安排穿梭巴士接載乘客,見到d港鐵職員默默地幫協助乘客,唔知點解我有種細路仔屙完屎,大人幫佢抹緊屎嘅感覺~ ...
樓主瀨咗屎?

引用:
原帖由 早晨青春的蘋果 於 2019-10-8 07:26 PM 發表

樓主瀨咗屎?
邊個有份打爛港鐵咪邊個瀨屎囉~瀨屎唔緊要,最大問題係而家d細路仔瀨左屎唔識敏屎

引用:
原帖由 黃昏的自信 於 2019-10-8 07:15 PM 發表

今日返工見到街道一偏混亂,港鐵有好多個站仲係未開返,有好多人由其他站行過黎搭港鐵,攪到站內勁多人,但令我意外嘅係今日港鐵都有安排穿梭巴士接載乘客,見到d港鐵職員默默地幫協助乘客,唔知點解我有種細路仔屙完屎,大人幫佢抹緊屎嘅感覺~ ...
港鐵確實良心企業。相反,港台真是黑心媒體。

班友壯暴徒膽,逐個站破壞,口口聲聲話不割。
8月5罷工,塞車塞都pk,人人都up相上facebook,話自己唔急,不割。

港鐵全封又不割。
一開返,又冇骨氣就去追尾班車⋯
排隊排死你班pk...抵死!

支持港鐵

引用:
原帖由 comti 於 2019-10-8 07:21 PM 發表

維修有Q用咩? 暴徒兩分鐘就可以破壞所有閘機, 維修完又再來破壞

mazingerv1
支持

回覆 引用 TOP

Mtr賺錢就是對

最搞笑係,
今朝同放工,都有人影月台同大堂ge相做對比,
話月台冇人,對大堂就塞晒,問港鐵係咪玩野!

痴線,
因為人人怕塞車,去晒搭港鐵,
因為暴徒整爛晒d閘機,
因為大堂入唔切,車太密,月台咪消得快囉

不如直接d啦⋯問港鐵點解得兩部閘機都要人嘟錢。點解唔免費接放工啦。

認真,
今朝起身,見到開返屋企個站,即刻鬆晒,唔洗追巴士!

今朝搭, 出閘唔駛拍, 比人走。

係,朋友做港鐵成班維修人員通宵搶修,安排免費接駁巴士,有d站未整好都開住先幫手疏導人流,盡量服務市民

可惜班暴徒盲了雙眼比邪魔鬼怪利用攻擊鐵路

引用:

冇晒零件係手點維修?? 之前港鐵未出超大事前已經有講有D零件要等外國運嚟香港
仲有, 假設你自己屋企玻璃爛咗, 都唔會即日換到啦, 何況依家仲要勁多玻璃爛, 點維修???
就算當你零件玻璃乜都齊, 整完唔夠1日, 又俾班黑衣暴徙再打爛過, 俾人整爛嘅速度快過維修幾百倍

主題標籤 #港鐵
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。