列印

清潔阿姐爆料 高層 : 如果公司再炒人下一個到你

引用:
原帖由 model3 於 2019-10-9 12:14 PM 發表
阿姐爆料 上星期 高層同阿姐講 : 如果公司再炒人下一個到你
你年紀最大 都差唔多退休

早係上年年中已經炒左一批 第一批無份第二批一定有

相信公司唔等到新年 聖誕就開刀

有無同路 ?
(玩具業) ...
叫阿姐轉去地鉄,做到佢流濃。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 firehung2003 於 2019-10-9 03:08 PM 發表

轉行囉,建築需要大把人,維修工程做到手軟
啲業主都鳩縮有地都唔起樓了建築年底都減人手裁員,唔知乜撚訴求攪文革嗰啲義士玩開心啲啦!仆街唔好喊

回覆 引用 TOP

人家得,加油啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 model3 於 2019-10-9 01:56 PM 發表

公司有兩位全職阿姐 人工高個D死最後 因為搵人炒個D人自己都係老忽忽
明唔明自己寫乜?

引用:
原帖由 soilvvang 於 2019-10-9 01:09 PM 發表
清潔阿姐消息最靈通,就像愛回家那個Isabella?
有冇清清楚內容 .. 係高層當面同亞姐講 .. 關消息最靈通乜野事呀 ..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊疑惑的碼頭 於 2019-10-9 03:18 PM 發表

明唔明自己寫乜?
佢米講人工高果個係老屎怱

引用:
原帖由 firehung2003 於 2019-10-9 03:21 PM 發表

佢米講人工高果個係老屎怱
人工低既呀姐,唔係老屎怱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 model3 於 2019-10-9 12:57 PM 發表
公司製造業 已經沒多單 同事包括我天天等收工
我司大老闆5年前想裁香港.終在2年前開始郁人.今年輪到我有份.已失業幾個月.既然你一早已知公司命不久己.年資又長.今年香港又咁.唯有等公司郁.同諗日後做什麼二作吧.

如果200幻上街有份,仆街就吾好喊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hoishui 於 2019-10-9 01:06 PM 發表

炒早甴D老豆老母
犀利...

回覆 引用 TOP

製造業就算已經沒多單,抄佐清潔阿姐誰吸塵,洗廁所呢?文員做埋?咪吹水啦

引用:
原帖由 chandaiman05 於 2019-10-9 03:22 PM 發表

我司大老闆5年前想裁香港.終在2年前開始郁人.今年輪到我有份.已失業幾個月.既然你一早已知公司命不久己.年資又長.今年香港又咁.唯有等公司郁.同諗日後做什麼二作吧. ...
有體能做建築維修,無體能做驗樓,平水,繪圖

經濟再差,清潔都經常缺人

回覆 引用 TOP

當醫護人員帶有政治色彩時,這個世界就變成了恐怖世界!當教師帶有政治色彩時,這個世界就會變成一個黑暗世界!當記者帶有政治色彩時,這個世界就變成一個人吃人的世界!當立法委員們昧着良心說話時,這個世界就變成一個沒有人性的世界!當法官帶有政治色彩時,這個世界就變成一個以上漫無邊際的世界!香港已經變成了一個漫無邊際的黑暗、恐怖的人吃人世界!曱甴遍地,未來會餓殍遍野!

引用:
原帖由 莎偉栢看外 於 2019-10-9 03:24 PM 發表
製造業就算已經沒多單,抄佐清潔阿姐誰吸塵,洗廁所呢?文員做埋?咪吹水啦
清潔幾時都要人,根本係炒都唔怕

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]