[英超] 資深曼迷分析曼聯一路打唔起之迷!

資深曼迷分析曼聯一路打唔起之迷! E-mail 此主題給朋友

一定唔止係球員、教練問題,最大問題係
個主席! 正所謂,上梁不正下梁Y, 佢無理
由幾年都睇唔到問題所在,佢衹係無心理
會或是不想正視問題,視而不見,見而不
聞! 曼聯咁多年逆境佢有冇出泥同各位球
迷說過半句話? 係冇呀! 個主席根本就冇心
想曼聯有好成績。大家認同嗎?

熱賣及精選
你唔係曼聯股東咩,開會果陣唔同格拉沙講,上黎香討哭波喪有鬼用咩

引用:
原帖由 louie186 於 2019-10-9 06:32 PM 發表

你唔係曼聯股東咩,開會果陣唔同格拉沙講,上黎香討哭波喪有鬼用咩
我得 10股,人微言輕呀,師兄!

回覆 引用 TOP

有幾耐風光就有幾耐折墮

管理層絕對係問題。50萬週薪簽374,  過早簽冇料黑柴,呢D都係由管理層拍扳。

回覆 引用 TOP

郭Sir回歸?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大話雞 於 2019-10-9 06:57 PM 發表

有幾耐風光就有幾耐折墮
費蛇可以講係行運行到腳趾尾,最後都揾
到個雲佩斯,而家呢 d 級數入球機器已唔
見。不過都要費蛇嘅戰術同不斷學習新技
術精神。

引用:
原帖由 快樂的飛機師 於 2019-10-10 12:32 AM 發表

費蛇可以講係行運行到腳趾尾,最後都揾
到個雲佩斯,而家呢 d 級數入球機器已唔
見。不過都要費蛇嘅戰術同不斷學習新技
術精神。
根本不一樣。
現今年代,球員惡過領隊,
罷踢hea踢逼宮成風。
你要球員踢佢唔鐘意嘅位置或戰術,
佢都可以同你hea 踢。

換著以前,費sir都會因應傷病,
放球員踢不同位置。
換著呢家....

咪傻,管理層(老細)年年賺錢,對佢地嚟講有乜問題?
金蛋仲有能力生,到生唔到連埋負債一齊賣,拍下屎忽走人一身輕

回覆 引用 TOP

見到曼聯而家搞成咁,真係好心痛
特別係由上至下管理層至教練,球員都有好大問題

管理層,為左搵錢搞商業係無可厚非
但轉會操作可唔可以比返領隊或者其他專業人士處理呢?
近幾年買返黎既球員大部分都唔岩用,山齊士,費特等
仲有買親都唔平,人工又貴
一隊波球員夾唔到或執行唔到領隊既戰術,又點會踢得好呢
踢得唔好,冇成績,又如何搞商業搵錢呢???

領隊,搵蘇B,我覺得根本就係冇其他有料既大牌教練肯黎先搵佢
睇返之前雲高爾,摩佬,教得稍為差少少就已經要比人炒
買返黎既球員,仲要唔係按自己意思買,分分鍾唔岩用
出名既教頭邊個肯黎接手啊,唔怕搞臭自己個名咩
另外蘇B教波戰術真係差D,睇返新仔教練林伯特
人地真係有諗過點樣有限班底去踢岩自己用既戰術
但蘇B呢??先唔好講即場調動差!!!
上一場輸嬴都好,係咪應該要諗下下一場點去部署,每個對手都唔同打法
佢亦都冇一套岩手底班球員踢既戰術(球員都有問題,可能唔肯去執行)
好似而家隊波,主攻踢唔到咪守囉,但守之餘都要反擊架
而家睇親曼聯D反擊機會真係得啖笑,次次都斷纜,一係比人迫到要回後慢慢猜
我夠膽講句,而家曼聯既反擊戰術差過英超中游,完全係垃圾
當然,班底球員質素同類型都有限,變陣本錢唔多
搞到落後或者破鐵桶需要變陣既時候,真係變冇可變
但冇得變還冇得變,都起碼有套基本戰術打返自己風格出黎啊
仲有,蘇B你前鋒出身,有冇好好指導過班前鋒
福仔同馬仔成日好似自己想踢就點踢咁,作為一個正前鋒
你成日回後拎波,陣中都冇善長入揳禁區射門既球員
但你作為前鋒又成日唔係禁區WO,咁邊個去完成埋門??
咪又係度鳩猜,跟住比人迫甩囉。

球員問題,成班好似大帝大哥咁
稍為踢場好波,就話要加人工,加完之後上到場又傻閪閪咁(特別係福頭)
同埋而家球員話事權太大,分分鍾仲惡過教練
有時教練有套戰術放落黎,訓練戈時練好哂
但你上到場唔執行,咁咪等於乜都冇做過.......
個個好似玩天才波,煮到埋黎就食咁樣,邊會踢得好啊

而家隊曼聯真係好病,見到真係好心痛.....

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
天地有正氣

之前係時辰未到only... 

李天命常說的,勝利者並非說最後一句的那個人,但很多人都喜歡搶著說最後一句,好像這才是贏家。
引用:
原帖由 那些年 於 2019-10-10 11:28 AM 發表

天地有正氣

之前係時辰未到only... 
天地有正氣
442加4
而家衰到痺
雙紅會等死

回覆 引用 TOP

曼聯可用一代宗師打箭頭,入球自然來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Harris_Chan 於 2019-10-10 12:47 AM 發表

根本不一樣。
現今年代,球員惡過領隊,
罷踢hea踢逼宮成風。
你要球員踢佢唔鐘意嘅位置或戰術,
佢都可以同你hea 踢。

換著以前,費sir都會因應傷病,
放球員踢不同位置。
換著呢家.... ...
係, hea 踢呢家野真係害死球會, 你睇下車路士就係咁死左.
hea走左魔佬, 人地魔佬去教曼聯, 再比人hea走埋, 車路士都未番到身.
嗯..但呢2單野都關魔佬事.....究竟係佢黑, 定係佢真係有問題?

回覆 引用 TOP

主題標籤 #曼聯 #紅魔鬼 #英超
 22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。