[廣州] 非一般的廣州遊記……國家先進科技率先睇到 (待續)

非一般的廣州遊記……國家先進科技率先睇到 (待續) E-mail 此主題給朋友

因為某些原因,被邀請到參觀國内嘅保安設施, 見證到國内嘅科技係幾咁先進,香港嘅係幾咁落後

由香港高鐵站去廣州南站真係一個鐘頭都唔駛,超快

廣州南站

一去到見仲未到集合時間,就一於走去偷食……我最喜愛嘅陝西麵食

依足陝西人食法,一口蒜、一口麵

再嚟多2串烤羊肉

……食飽飽咯,要再上路咯

熱賣及精選
不要講‘上路’噶

集合咗後就參觀第一個景點……

…… 黃埔軍校

呢一句好正

引用:
原帖由 weisacmei 於 2019-10-9 07:04 PM 發表

不要講‘上路’噶
今次真係要"上路"……

……想知道點解就要追我post咯

回覆 引用 TOP

支持!遊記👏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 逃緊久 於 2019-10-9 07:05 PM 發表

集合咗後就參觀第一個景點……

…… 黃埔軍校
親愛精誠

support

回覆 引用 TOP

支持。我見識少,未試過陝西麵。十幾年前到過西安,很喜歡當地食品(肉夾糢、串燒)

春有百花秋有月
夏有涼風冬有雪
若無閒事掛心頭
便是人間好時節
引用:
原帖由 Laveyps 於 2019-10-9 07:10 PM 發表

親愛精誠
左上角果位原來係周恩來,佢後生時原來咁靚仔

歷年來學生人數

頭七班所讀嘅人數

摺被真係接到起晒角

引用:
原帖由 明亮的晨星 於 2019-10-9 07:21 PM 發表

支持。我見識少,未試過陝西麵。十幾年前到過西安,很喜歡當地食品(肉夾糢、串燒)
西安嘅麵食有好多種,最有代表性嘅有呢個臊子麵、褲帶麵、BingBing 麵

好快咁又完黃埔軍校之後,就返去開飯……

啲所謂嘅迎賓晚餐,的確唔錯喎

如果晚晚咁食就真係肥死

食完飯後就一個人踩單車去咗睇所謂嘅"小蠻腰",即係廣州塔

估唔到呢間嘢居然"入侵"到廣州……商人真係識得時機

傳統嘅廣州早餐

今次真係食飽好上路咯……因為要上Court

而家國内嘅法院真係超先進同好公開咁去審理每一宗嘅事件

上得Court嚟睇,就梗係要入埋監房度睇先至叫全套嘛

入册都要歡迎……搞笑

有彩蛋位……大家俾足眼力去睇吓

睇唔睇到寫啲乜……

我先賣關子…… 稍後再有更精彩嘅相睇

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
好有趣, 留名跟進, 樓主師兄, 加快腳步啊......

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。