• 瀏覽: 20,371
  • 回覆: 78
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 TRruth 於 2019-10-14 12:07 AM 發表

最in就答:上一份係黃!我愛藍!😂
咁要唱首歌
蘇永康 有人喜歡藍

熱賣及精選
引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-10-14 08:06 PM 發表

咁要唱首歌
蘇永康 有人喜歡藍
而家興唱:我愛北京天安門....

回覆 引用 TOP

如果你識唱呢首,是但行入一間五星紅旗機構都請你

回覆 引用 TOP

錢唔係最緊要,想搵份工有得發展

回覆 引用 TOP

話上份工 工司有倒閉危機  或 準備裁員

所以要轉工

回覆 引用 TOP

都係答嗰啲想轉下新環境之類架喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-10-14 07:57 PM 發表

OT時間太長...
嘩! 見工禁忌之一
睇下長到乜嘢程度啦!

理論上見工話對上一份工ot時間太長的確令人覺得你呢個人唔捱得,但我都試過用ot時間長做離職理由,而人地係接受嘅,因為工作時間係咁:

一星期返六日,合約係寫每日10小時,但其中三日返12-13小時,其餘三日返14-15小時,我屋企同公司車程要1小時,咁人地好理解我冇可能長做落去。

但除非好似以上咁極端嘅例子,一般ot長真係不適宜做離職理由。

回覆 引用 TOP

想試下新野..

我係現代人

回覆 引用 TOP

答:老闆支持警察 結果比曱由打左入醫院   我害怕就離開

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 john123john 於 2019-10-10 10:54 AM 發表

對上一份SALES工有$20000左右 (最少)
唔做原因:做得唔開心,好大壓力,成日捽數,同事關係唔好所以唔做

對比同類SALES一樣職級出面約$15000
想搵返同類SALES,
但見工比HR問對上一份人工高咁多點解唔做應該點答? ...
人望高處,留返機會比后背

回覆 引用 TOP

直接話做得唔開心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 teddy01 於 2019-10-13 10:34 AM 發表

呢句超好
我都覺得系

回覆 引用 TOP

HR 一般都係9問, 你9答就OK

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ran_319 於 2019-10-13 10:39 AM 發表

你話去左做示威者,四圍掟氣油掟同破壞銀行,話無時間返工囉,現在做左4個月頂唔能順無錢開飯交租咪見你呢份工囉,咁能簡單都唔識答
你話去左做示威者,四圍掟氣油掟同破壞銀行

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]