• 瀏覽: 19,603
  • 回覆: 78
  • 追帖: 3
對上一份SALES工有$20000左右 (最少)
唔做原因:做得唔開心,好大壓力,成日捽數,同事關係唔好所以唔做

對比同類SALES一樣職級出面約$15000
想搵返同類SALES,
但見工比HR問對上一份人工高咁多點解唔做應該點答?

熱賣及精選
引用:
原帖由 john123john 於 2019-10-10 10:54 AM 發表

唔做原因:做得唔開心,好大壓力,成日捽數,同事關係唔好所以唔做

想搵返同類SALES,
但見工比HR問對上一份人工高咁多點解唔做應該點答? ...
銷售產品類型關係,高峰已過所以另找一份。甘得吾得?

回覆 引用 TOP

上司是金魚佬,變態

人需要新的工作環境,發掘自己更多優點。

如果做上一份工,仲見你黎做乜呀?

你愛我十分之一,我愛你全心全意;你等我相依一生,我伴你相渡今生
私人理由

回覆 引用 TOP

因為上一份工沒有你

有你才有動力

回覆 引用 TOP

邊個叫你咁岸九,報條真數比佢知。

回覆 引用 TOP

你E家點答都死。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 john123john 於 2019-10-10 10:54 AM 發表

想搵返同類SALES,
但見工比HR問對上一份人工高咁多點解唔做應該點答? ...
雖然我唔係sales 行業
但我一般轉工會話舊公司冇發展方向(咁要做左三四年以上)
想去其他學多啲野希望有好既發展

做得唔耐
如果地區問題就講地區
或OT時間太長

千其唔好講工作問及同事相處問題
因為間間公司都會有只係睇你遇到既機率
講完會比僱主覺得你會好快急唔做

遇性蘇姚…

回覆 引用 TOP

同事間好多黃絲,日日講5大訴求,又威迫我上街及帶口罩開工。

引用:
原帖由 真。藍色世界 於 2019-10-13 02:14 AM 發表

人需要新的工作環境,發掘自己更多優點。

现在的人抱怨太多,感恩太少;要求太多,给予太少;总是期望被理解,却不能理解别人;总是希望别人多为自己着想,却不懂得换位思考!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 十八歲的男孩 於 2019-10-13 02:17 AM 發表

如果做上一份工,仲見你黎做乜呀?
呢句超好

你話去左做示威者,四圍掟氣油掟同破壞銀行,話無時間返工囉,現在做左4個月頂唔能順無錢開飯交租咪見你呢份工囉,咁能簡單都唔識答

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]