列印

[Q&A] 入住酒店人數問題

入住酒店人數問題 E-mail 此主題給朋友

我經exp啲 訂左日本沖繩的海邊渡假村酒店,但人數入錯1人,實際我2人住,email問過要額外加錢,問題來了

如果1人2人原本就不同價咁我理解,
但Online 訂房1人,2人同價,點解要再加錢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 qqq2399 於 2019-10-10 06:40 PM 發表
我經exp啲 訂左日本沖繩的海邊渡假村酒店,但人數入錯1人,實際我2人住,email問過要額外加錢,問題來了

但Online 訂房1人,2人同價,點解要再加錢? ...
你問 Expedia 定問酒店?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qqq2399 於 2019-10-10 06:40 PM 發表

但Online 訂房1人,2人同價,點解要再加錢? ...
比個酒店名望下

咪cancel再訂過

最 westxxxxxn Okinawa onna
問左酒店,再打俾exp同樣答案
問佢點解要加未有回覆

不論我book琼check, c cheap, or 佢最 westxxxxn official website check都係1人2人同價,早餐我都算啦

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-10-10 06:45 PM 發表

比個酒店名望下

咪cancel再訂過
2星期後出發 應該唔會再改行程所以訂左  non refund package

我也兩星期後去沖繩🤣。 沖繩見。 其實一個人去checkin. 叫你老婆吾好浦頭嚕。  我吾信全程監測住你出入。 重點checkin時你一條友 別兩個人😬

引用:
原帖由 colin99 於 2019-10-10 07:00 PM 發表
我也兩星期後去沖繩🤣。 沖繩見。 其實一個人去checkin. 叫你老婆吾好浦頭嚕。  我吾信全程監測住你出入。 重點checkin時你一條友 別兩個人😬
千祈咪攪,大陸人玩呢隻已經玩臭咗,香港人個朶都臭埋, 日本一向訂房人頭叫,要加未比佢。

吾怕啦。香港個朵現在已經好臭😂

引用:
原帖由 qqq2399 於 2019-10-10 06:54 PM 發表

2星期後出發 應該唔會再改行程所以訂左  non refund package
無得退的話.....
那, 只怪自已不小心,要付出金錢代價了。

別為些少掃興,have a nice trip!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 colin99 於 2019-10-10 07:06 PM 發表
吾怕啦。香港個朵現在已經好臭😂
日本人注重誠信比我們強烈很多,無知當然冇問題,但知道後還屈蛇,最後為幾干円而對駡又何必呢!

回覆 引用 TOP

Colin 沖繩見,求行程xd, 未plan

我知日本嚴我唔會屈蛇,但唔合理,即是訂錯人數就要 被屈錢?早餐要再俾我都算

房價一人同兩人是一樣的,但係日本 book 酒店是要計稅,每個人頭計當你online 比錢時稅是另外收的,你去到比晒兩本passport 佢會同你計番但有可能唔收,我都試過三個人住二人房 check in 時都冇另外收多一個人錢,但一定要記錄所有入住人的資料如果唔係酒店可以報警,因為系法例唔好博。

引用:
原帖由 qqq2399 於 2019-10-10 07:20 PM 發表
Colin 沖繩見,求行程xd, 未plan

我知日本嚴我唔會屈蛇,但唔合理,即是訂錯人數就要 被屈錢?早餐要再俾我都算
自己訂錯在先,豈能怪人,咁樣反而你會令其他人覺得你老屈酒店,強行住2人啊

回覆 引用 TOP

我通常都訂一人房, 每次都要刻意選項一人, 唔按就正常是2人。
你個app 比較奇怪喎, 又會訂錯一人既🤷‍♀️

回覆 引用 TOP

呢個世界好多野都冇得解..。。。

主題標籤 #日本 #沖繩 #酒店
 59 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]