• 瀏覽: 5,150
  • 回覆: 25
本來返緊機場,但因為人事問題感覺自己挨唔住,每日返工都覺得好唔開心同無動力.....未準備好之下就裸辭咗,其實係咪太衝動同太蠢?都見緊工等緊offer,呢段時間都仲諗緊如果人哋唔請我點算好

熱賣及精選
加油,一定會搵到的💪

引用:
原帖由 床上純情的榴槤 於 2019-10-10 11:54 PM 發表

本來返緊機場,但因為人事問題感覺自己挨唔住,每日返工都覺得好唔開心同無動力.....未準備好之下就裸辭咗,其實係咪太衝動同太蠢?都見緊工等緊offer,呢段時間都仲諗緊如果人哋唔請我點算好 ...
你係女?

回覆 引用 TOP

裸... 最緊要自己開心同舒服

「係咪太衝動同太蠢」-->係。
已經決定咗就唔好諗返轉頭,希望在明天!
樓主係FRESHGRAD?有咩技能?有咩興趣?

引用:
原帖由 床上純情的榴槤 於 2019-10-10 11:54 PM 發表

本來返緊機場,但因為人事問題感覺自己挨唔住,每日返工都覺得好唔開心同無動力.....未準備好之下就裸辭咗,其實係咪太衝動同太蠢?都見緊工等緊offer,呢段時間都仲諗緊如果人哋唔請我點算好 ...
 若與父母同住,無經濟壓力便不用煩,每年年尾,都會有好多人轉工,到時再找吧,去下旅行放下假先吧😀

引用:
原帖由 假如含情的盡頭 於 2019-10-11 02:41 AM 發表

加油,一定會搵到的💪
多謝你呀😊😊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 宅男有野講 於 2019-10-11 08:55 AM 發表

裸... 最緊要自己開心同舒服
哈哈 都係嘅...起碼唔洗再對住公司啲人先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2019-10-11 11:43 AM 發表

「係咪太衝動同太蠢」-->係。
已經決定咗就唔好諗返轉頭,希望在明天!
樓主係FRESHGRAD?有咩技能?有咩興趣?
多謝你呀,我唔算freshgrad喇,畢咗業都3年,不過都未有穩定嘅工,對航空有興趣...不過返完又好似無曬希望咁

引用:
原帖由 Denningvicki 於 2019-10-11 05:29 PM 發表

若與父母同住,無經濟壓力便不用煩,每年年尾,都會有好多人轉工,到時再找吧,去下旅行放下假先吧😀
多謝你呀😊 我都想去下旅行再揾工哈哈😆

引用:

裸辭又如何!好欣賞樓主的選擇!
人生絕對唔係比份工綁死,係應該好自由、做自己想做、鐘意做既事!

專業註冊社工,桌遊愛好者,對兒童及青年工作充滿熱誠,亦對健康、教育、精油使用略有研究。

FB:
https://www.facebook.com/dominic.wong.9022]https://www.facebook.com/dominic.wong.9022

回覆 引用 TOP

找一份和興趣相符的工。

回覆 引用 TOP

引用:

我覺得如果人工唔係太高
但又返得唔開心 我都會揀走
不過前提積蓄可以頂到一段日子
呢段時間出去走走 去下旅行
諗下自己方向想點

回覆 引用 TOP

可以讀下課程, 有津貼袋下

回覆 引用 TOP

係啊, 年青人趁空檔, 去下旅行見識下係好事來,

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]