• 瀏覽: 6,190
  • 回覆: 74
本身份工hea,有陣時對住電腦無野做,就手痕就禁去睇股票
加埋尼家經濟愈尼愈差,公司又少生意
試過成日坐繫到冇野做,上司又吾管我,無聊到死
除左玩下股票止悶,做乜都冇咩心情
再吾系就睇財經新聞,睇下有冇新股可以入下甘

我想知系得我一個反工會甘,定好多ching都同我一樣成日反工偷懶
其實反工系兼職,炒股先系正職

講埋d廢話,返工時間梗係用黎炒股啦,放左工股市都閂左啦

學識左之後就無心情返工……不過都係長揸一兩隻多,次次抽新股又抽唔到

我地個會計同事會邊工作邊睇股價。

引用:
原帖由 jacowong 於 2019-10-11 04:14 PM 發表

我都甘諗,分分鍾炒一日股賺多過一個月人工

引用:
原帖由 swbc 於 2019-10-11 04:37 PM 發表

我抽親新股都賺,獲利率100%,潛水股一系水面就走晒
不過十次先抽到一次,有時見到真系必升既就睇有冇機會買到暗盤

當你試吓一路返工好辛苦,
啲股票又係咁蝕錢,
啲MPF係咁先。
果種滋味真係.

引用:
原帖由 debbiebubutsui 於 2019-10-11 05:38 PM 發表

我抽親新股都賺,獲利率100%,潛水股一系水面就走晒
不過十次先抽到一次,有時見到真系必升既就睇有冇機會買到暗盤
我淨係買過一次暗盤,次次見到靚股都因為系統load太耐,搞到爭唔切

引用:
原帖由 wanelee 於 2019-10-14 10:13 AM 發表

我淨係買過一次暗盤,次次見到靚股都因為系統load太耐,搞到爭唔切
系架,之前用耀才暗盤都load得耐,同埋開trade個下競價得太犀利,好易錯過好時機

我尼家試緊牛牛個新暗盤系統,佢個系統都幾快,我最欣賞佢個改單功能,唔驚開市個陣個價亂跳,落錯單可以趁等緊個陣改訂價,我九月尾試買左1876,無問題,衣家觀察中

引用:
原帖由 jacowong 於 2019-10-11 04:14 PM 發表

x2

引用:
原帖由 台灣小榴槤 於 2019-10-11 05:59 PM 發表

當你試吓一路返工好辛苦,
啲股票又係咁蝕錢,
啲MPF係咁先。
果種滋味真係.
都係既,贏就唔使做野,輸左跳海都似

引用:
原帖由 swbc 於 2019-10-11 04:37 PM 發表

會計唔係應該好忙既咩

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]