[傢俬電器] 電熱水爐同煮食爐

電熱水爐同煮食爐 E-mail 此主題給朋友

岩岩接收左個單位
個單位本身用緊儲水式熱水爐..但真係知會生死時速.
雖然有煤氣標 但就要重新駁過又要搭棚...
呢個大廈無三相
所以想問家下D單相速熱電熱水爐得唔得呢?
因為我個裝修師傅就建議我直接用電熱水爐同煮食爐

本身裝修會換過新63A電箱..師傅話可以幫我直接拉條線俾熱水爐
話未必即熱但基本上幾分鐘就有熱水
同埋煮食上又好唔好呢..

唔該大家!

熱賣及精選
引用:
原帖由 psowing200 於 2019-10-12 08:13 PM 發表

岩岩接收左個單位
呢個大廈無三相

本身裝修會換過新63A電箱..師傅話可以幫我直接拉條線俾熱水爐

唔該大家! ...
用德國佬 速熱式 熱水爐 又慳位 又比傳統儲水式 熱水爐 使用時間更長 大約九個字至50分鐘到

引用:
原帖由 bob001 於 2019-10-12 08:53 PM 發表

用德國佬 速熱式 熱水爐 又慳位 又比傳統儲水式 熱水爐 使用時間更長 大約九個字至50分鐘到
剛幾耐先會有足夠熱水?

引用:
原帖由 psowing200 於 2019-10-12 08:13 PM 發表

岩岩接收左個單位
呢個大廈無三相

唔該大家! ...
速热储水热水炉可达8000W,单相够用。煮食炉达6000w劲过煤气炉多多声

引用:
原帖由 雨中平平救星 於 2019-10-12 09:59 PM 發表

速热储水热水炉可达8000W,单相够用。煮食炉达6000w劲过煤气炉多多声
8000w 但63a 電箱夠大力推?又冷氣又電磁爐(唔識 真心問) 

引用:
原帖由 psowing200 於 2019-10-13 12:07 AM 發表

8000w 但63a 電箱夠大力推?又冷氣又電磁爐(唔識 真心問) 
63a可以付荷12000w。热水炉用传统储水3000W。电磁炉凹面5000w

引用:
原帖由 雨中平平救星 於 2019-10-13 02:23 AM 發表

63a可以付荷12000w。热水炉用传统储水3000W。电磁炉凹面5000w
大陆名牌热水器保温比香港👍

引用:
原帖由 雨中平平救星 於 2019-10-13 02:26 AM 發表

大陆名牌热水器保温比香港👍
大陆名牌热水器香港買唔買到  (唔經淘佬)  ? 香港有保養嗎 ?

水箱容量﹕6加侖/23公升
智能調控雙膽速熱系統
日本製不銹鋼內膽
5分鐘即可享受舒適淋浴
可連續沖涼長達40分鐘
自動恆溫使水溫保持在預調溫度
專用慳水節能花灑頭
21cm超薄慳位設計
榮獲一級能源標籤

技術規格
入水位置: 底部
出水位置: 底部
電壓: 220 V
功率: 3,000 W
電源 (單相 / 三相): 單相
電流: 13.6 A
顏色: 白色
尺寸: (H) 640 (W) 420 (D) 210 mm
包裝尺寸: (H) 330 (W) 730 (D) 505 mm
淨重 (公斤): 17 kg
總重連包裝 (公斤): 20 kg
注水後重量: 40 kg
能源標籤級別: 1 級

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 psowing200 於 2019-10-12 09:23 PM 發表

剛幾耐先會有足夠熱水?
冇研究過, 不過沖涼 沖好耐都仲有熱水。 速熱式 是用 兩個水缸 加兩支發熱管 每支3000w, ab 水缸 輪流煲水 比傳統 儲水式熱水爐 使用時間更長

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-10-13 10:08 AM 發表

大陆名牌热水器香港買唔買到  (唔經淘佬)  ? 香港有保養嗎 ?
平过香港好多。晒鬼保用咩。保养要送回大陆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-10-13 10:08 AM 發表

经集运俾多28蚊送到家里。

回覆 引用 TOP

大陸機多數唔係不銹鋼內膽,係鋼內膽加塗層,香港買不銹鋼內膽爐都只係$1300-$1600

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。