[Q&A] 去日本的你,買邊間sim card?

去日本的你,買邊間sim card? E-mail 此主題給朋友

太多選擇,又驚去到收唔到。你哋用邊張呀?

熱賣及精選
3……有保證

Loneyman167

回覆 引用 TOP

最近幾次都用泰國 AIS 8天東南亞...鴨記$80....即插即用!

買邊間都好,唔好買呢張就得,上個月我去大阪用佢,完全唔掂

響Klook買過3HK 7日上網Sim $55 (有用code)

用The Club積分換過免費7日Club Sim

兩張都唔錯 

引用:
原帖由 R爆頭 於 2019-10-13 03:40 PM 發表

剛買了月底去沖蠅用.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 R爆頭 於 2019-10-13 03:40 PM 發表

岩岩月頭去大阪用呢張, 一般上網冇問題丫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 82500 於 2019-10-13 02:35 PM 發表

3 每次都收到

上次去東京用AIS 8天,頭4GB無限速,11月去再用80蚊

回覆 引用 TOP

引用:

C兄我都係買似張是用到但要人手選台和set APN.一人般不易用我要攪了十分鐘才用到因為不知選什麼台

引用:
原帖由 82500 於 2019-10-13 02:35 PM 發表

上月去大阪5日我用中國聯通
係HKTV MALL買$74(8日)
換卡開返漫遊即用
方便又快

我用自由烏sim card

我用呢張已經好多次,去到山旮旯都收到,8天喺香港飛之前都可以開卡,當然就番自己去嘅日數啦,如果去6日嘅用唔哂可以番嚟用到夠期為止,鴨記由55-65不等。

如果常常打咭上載相片和影片就唔好用一天限500mb高速嘅,真係好易爆mb。

回覆 引用 TOP

香港伺服器>3及hk mobile,3用爆7G仍可以慢速連線維持連線,hk mobile用爆即停

相對比較經濟>AIS,用泰國伺服器,某啲香港網站未必連上,用爆可慢速維持連線

洗心革面>中聯通,用中國伺服器,以前每逢APN都係SET做3gnet嘅咭都可以不理,(現在某啲款式3gnet嘅咭都可以不理)但現在速度好咗,用爆慢速維持連線,同樣都係,香港某啲網站未必連到,8天那一張咭係包20分鐘語音通話,係日本無論接聽任何來電,打返去香港都係20分鐘內扣除

哩幾張我都用過

主題標籤 #日本
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。