列印

好奇有無公司會夠膽請未來十年的大學生?

本主題由 nc99999 於 2019-10-15 05:18 PM 移動

好奇有無公司會夠膽請未來十年的大學生? E-mail 此主題給朋友

如題

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 抽後算帳 於 2019-10-14 10:35 PM 發表
如果仲有舊樓拆,都唔介意請大學生嘅,勤唔勤力就唔知,不過應該快手快腳,反正拆樓時間都好重要。
正解!香港城管成功建立!

回覆 引用 TOP

未來主人翁
帶個菠蘿去見工,唔請即刻請食菠蘿!攬炒!

引用:
原帖由 ballisround 於 2019-10-15 09:08 AM 發表

我又真係好想知全部大公司無十年大學生會點 經濟唔衰退 乜Q都得
大公司搬個總部離開香港,有咩難?未來主人翁梗把炮五大輸球已經賺一世!

戴公公話香港黃金時期來臨,未來主人翁好好把握。

附件

08151.jpg(50.25 KB)

2019-10-15 09:30 AM

WhatsApp20Image202019-08-2820at2016.05.002028129_x7tlC_1200x0.jpeg(177.48 KB)

2019-10-15 09:30 AM

WhatsApp20Image202019-08-2820at2016.05.002028129_x7tlC_1200x0.jpeg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cheapcheap123 於 2019-10-15 09:33 AM 發表
咁燃鐘意装修/自由西,男嘅去地盤掘磚,担泥,女嘅做自由西
最緊要自由,D西任插,中出完再笑其他人籠內雀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sql0808 於 2019-10-15 09:47 AM 發表
照請, 不能因個人政治因素而不顧公司利益為前題
good!

附件

72473652_139651724076428_2691542677396127744_n.jpg(118.68 KB)

2019-10-15 09:58 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 閒云白夢01 於 2019-10-15 10:38 AM 發表

何不相向思維 未來冇左香港大學生幫你打工 你公司還可持續發展?
未來沒左大學生的消費群 你公司還能生存?
有大學生裝修群,咩公司可以生存?大學生消費群?公司死嗮無人請有咩收入去消費?

引用:
原帖由 閒云白夢01 於 2019-10-15 11:53 AM 發表

哈哈 我就是等你答我這答案
你再退百步思考 此風氣一長 公司重於請內地人 平幾成人工 下一班被炒的是誰?
將來全部請內地人時 你的下一代哪裡找工?
當全城是內地人時 香港仲係唔係香港? ...
不用退百步,直接去出海打漁做返香港本土。

引用:
原帖由 閒云白夢01 於 2019-10-15 11:56 AM 發表

公道點講 大學生 不是無差別裝修
做生意就做生意 政治中立 點會被裝修
唔好轉移視線為違法破壞攞合理理由?政治唔中立就應該被人裝修?梗大家意見不合我來幫你裝修就係合理?

引用:
原帖由 閒云白夢01 於 2019-10-15 12:02 PM 發表

所以你是同意 香港大陸化 寧講內地人都不要本地人
那麼將來大陸用大陸的手段招呼你公司時
不要後悔自己是有份幫助香港大陸化的元兇之一
唔好轉移視線,香港多元化社會,精英聚匯之地。大陸人才多海外留學精英多當然中環等地會多大陸精英,唯有無自信可憐蟲先會惶恐香港大陸化。老一輩香港人靠雙手撐起香港,咩人沒見過,你去問下老一輩香港人,點解不恥香港年輕一代?https://www.youtube.com/watch?v=aGqq_zCVXTk&t=2s

引用:
原帖由 閒云白夢01 於 2019-10-15 12:06 PM 發表

我認同唔合理
但如果我堅持要發表不同政見
我就會預計左要承擔後果
如果知道後果是承受不來 我就不會胡亂發表政見
無自信可憐蟲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 閒云白夢01 於 2019-10-15 12:14 PM 發表

我只是以事論事  
香港年輕人輸了 將是掉整個香港未來
年輕人贏了 大家還能在香港搵多廿年錢
中國人是不會相信香港人 不相信民主制度
因為當民主制度在中國成長的話
共黨就會亡黨 所以他一定會用盡方法去殺死在國內民主的種子
曾活在香港的香港人 都不會得到好下場 ...
李光耀答你   
https://www.youtube.com/watch?v=kmfm7vmJ0Bs&t=4s

回覆 引用 TOP

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]