• 瀏覽: 8,603
  • 回覆: 56
  • 追帖: 1
話說小弟之前做左份物流文員,做左都差唔多一年,最近8月就冇做。但之
後抖左一排,最近搵番工接近1個月都未搵到工。好灰,本身小弟又冇咩自信
,而且學歷又唔高,完全搵唔到方向,唔想屋企人擔心,有冇人同我一樣?

熱賣及精選
引用:
原帖由 電梯中心的世界 於 2019-10-16 07:32 PM 發表

話說小弟之前做左份物流文員,做左都差唔多一年,最近8月就冇做。但之
後抖左一排,最近搵番工接近1個月都未搵到工。好灰,本身小弟又冇咩自信
,而且學歷又唔高,完全搵唔到方向,唔想屋企人擔心,有冇人同我一樣? ...
我也是。好灰。每個月至少send 100 份,一個月得一份見。

引用:
原帖由 電梯中心的世界 於 2019-10-16 07:32 PM 發表

,而且學歷又唔高,完全搵唔到方向,唔想屋企人擔心,有冇人同我一樣? ...
香港地有手有腳駛怕無工做!問題係自己肯唔肯去捱世界。又要份工唔辛苦,人工高,首先照下鏡先,如果唔係揸兜就有自己份。靜係報紙招聘,做到你儍啦!年輕人,樣樣試下,吸收經驗, 蝕底少少唔會死人㗎,對不對?

有時懷疑D公司都唔知係咪請人 
打去問係咪請人,問左D好基本既資料,就話約見工會再打俾你.
結果梗係冇再打...

愛過 恨過 哭過 也笑過... ''

回覆 引用 TOP

多得一班暴徒泛民賣港賊不少,希望一班待業嘅朋友透過法律途徑向佢哋追討賠償

回覆 引用 TOP

辦法總比困難多,不要灰心,做其他工種也何以。總有明天。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kfc2019 於 2019-10-17 04:30 AM 發表

我也是。好灰。每個月至少send 100 份,一個月得一份見。
你係咪份cv出現問題

引用:
原帖由 kenlelg 於 2019-10-17 01:13 PM 發表

你係咪份cv出現問題
不是。只不過人在異地,又無相關的經驗,語言問題。萬事起頭難。

回覆 引用 TOP

起邊到?我當年起澳洲搵工都好辛苦,搵到做左陣有種族岐視,後尾頂唔順走左

回覆 引用 TOP

調番轉,好多公司請唔到人....

回覆 引用 TOP

引用:

考的士囉,你有車牌?

回覆 引用 TOP

引用:

宜家大陸經濟唔係咁好,物流呢行會差左小小

回覆 引用 TOP

引用:

要邊工作邊進修!!知識就是財富

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]