• 瀏覽: 5,392
  • 回覆: 33
  • 追帖: 4
石英石師傅話包100蚊尺,唔要可以扣番2000,我出去問過corian報價,如果相同尺寸,corian連工包料$8500,即係自己貼$6000
大家點睇?

熱賣及精選
100蚊呎甘平?

引用:
原帖由 梁凱晴 於 2019-10-18 05:32 PM 發表

100蚊呎甘平?
係,正常應該幾錢

回覆 引用 TOP

$8500係幾多呎?你心中想要邊種?

石英石唔會食色,易打理啲,但唔可以無縫一體過,會有接駁位
Corian 有機會食色, 但一體過,靚仔啲

師傅應該係大陸石英石,唔要好過

引用:
原帖由 鬼王龍馬 於 2019-10-18 02:57 PM 發表

石英石師傅話包100蚊尺,唔要可以扣番2000,我出去問過corian報價,如果相同尺寸,corian連工包料$8500,即係自己貼$6000
大家點睇?
廚房就用石英石,廁所就無所謂啦,除咗染髮劑,都無乜機會食色

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DecemberRain 於 2019-10-18 08:29 PM 發表

石英石唔會食色,易打理啲,但唔可以無縫一體過,會有接駁位
Corian 有機會食色, 但一體過,靚仔啲
如真係美國杜邦公司產品CORIAN係唔會食色。大陸產品例外。樓主如有需要可以PM我。本人專業CORIAN產品制造

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼王龍馬 於 2019-10-18 02:57 PM 發表

大家點睇?
咪都係膠, 比得幾千蚊, 真石都買到.

回覆 引用 TOP

路過
請問? corian個名是否物有所值? 耐用不變色不裂?
一體過檯面連sink盤果隻是corian出嗎?

引用:
原帖由 chichigg123 於 2019-10-18 09:38 PM 發表

師傅應該係大陸石英石,唔要好過
即係100尺既石英石係垃圾?石英石有冇話基本要邊隻or產地?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ADAGU 於 2019-10-18 08:09 PM 發表

$8500係幾多呎?你心中想要邊種?
9尺,連工包料,$720/尺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 木伽四點 於 2019-10-18 11:07 PM 發表

路過
一体過連盤, 用corian真係幾正架. 以浴室計是首選.

附件

盤.jpg(31.2 KB)

2019-10-19 08:04 AM

廿十年前大陸牌無縫石,正在使用中,0食色無任何裂縫。LG用左三年無縫石,日日三餐一樣0食色新的一樣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 木伽四點 於 2019-10-18 11:07 PM 發表

路過
用耐左顏色都會暗沉,盤不是用石的

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]