• 瀏覽: 53,384
  • 回覆: 368
  • 追帖: 45
熱賣及精選
引用:
原帖由 mlhmhy 於 2019-10-22 11:39 AM 發表

多謝,年過半百,也是第一次踏足歐洲,加油……
Same here. 不過去過一次仍未有第二次

Day 2, 超晨早湖邊慢步後,就開始 St.Moritz 至 Zermatt 嘅 Glacier Express之旅,全程約 7.5 小時……_

附件

IMG_0142.JPG(127.86 KB)

2019-10-22 12:14 PM

20191010_100601.jpg(379.23 KB)

20191010_100737.jpg(329.46 KB)

IMG_0204.JPG(231.88 KB)

回覆 引用 TOP

旅遊: 就係希望遇上不一樣嘅 人 同 事,窗外嘅風景總不會令人失望,沿途對座嘅一對美藉夫婦令旅途加左色彩。最料不到嘅係在車上嘅訂餐服務,令車程感覺一點嘅不快……

好正~
玩就可以
住就太悶啦

從沒有放棄心中理想...
引用:
原帖由 mlhmhy 於 2019-10-22 12:47 PM 發表

旅遊: 就係希望遇上不一樣嘅 人 同 事,窗外嘅風景總不會令人失望,沿途對座嘅一對美藉夫婦令旅途加左色彩。最料不到嘅係在車上嘅訂餐服務,令車程感覺一點嘅不快…… ...
願聞其詳!

好靚 多謝分享 祝旅途愉快😊

引用:
原帖由 dealyou 於 2019-10-22 01:38 PM 發表

好正~
玩就可以
住就太悶啦
我有朋友一家在瑞士居住,經常行山,滑雪,正到無輪.細路讀書開心過香港.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nicekate 於 2019-10-22 01:45 PM 發表

願聞其詳!
不詳述,車上的南亞裔 waiter,對我的服務態度明顯和其他人,有所不同,坐我對面的美國教授,也明顯感覺到……😪

多谢分享

好靚吖,旅途愉快吖樓主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mlhmhy 於 2019-10-22 11:01 AM 發表

約 Hk$7xx 價錢住共用浴厠嘅房,但包埋早餐,都算幾 ok 喇……
咁靚的酒店要共用浴厕,请問多少人共用?

引用:
原帖由 abc26 於 2019-10-22 05:59 PM 發表

咁靚的酒店要共用浴厕,请問多少人共用?
佢有正常房嘅,衹我揀間 cheap cheap 地嘅啫,理論上四間房 share.  實則上果層無其他客人

引用:
原帖由 mlhmhy 於 2019-10-22 06:43 PM 發表

佢有正常房嘅,衹我揀間 cheap cheap 地嘅啫,理論上四間房 share.  實則上果層無其他客人
有浴室是否要成仠蚊晚

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]