• 瀏覽: 53,387
  • 回覆: 368
  • 追帖: 45
引用:
原帖由 mlhmhy 於 2019-10-22 03:34 PM 發表

不詳述,車上的南亞裔 waiter,對我的服務態度明顯和其他人,有所不同,坐我對面的美國教授,也明顯感覺到……😪
如果咁樣就好奇怪,可能因為佢地見到你們不是本地人,因為如果係講本地語言,但都唔應該咁樣,我坐火車好多次碰到亞洲人服務員都好有禮貌,如果唔係可以直接投訴佢地,因為佢地都係本地居留,瑞士冇話好似港澳咁請啲南亞短期勞工

熱賣及精選
好正呀 又想去多次 

我是鳳凰我是豬
號稱全球最慢嘅 Express,準時到達 Zemartt。酒店離車站約 10 分鐘腳程,附近係望 馬特洪峰 熱點……

附件

IMG_0241.jpg(354.23 KB)

2019-10-22 08:58 PM

729A3413.jpg(923.82 KB)

IMG_0237.jpg(434.68 KB)

20191010_183927.jpg(414.37 KB)

729A3048.jpg(281.66 KB)

回覆 引用 TOP

約 hk$1700 兩晚 連早餐……

附件

20191010_185400.jpg(195.43 KB)

2019-10-22 09:02 PM

20191010_185412.jpg(184.33 KB)

2019-10-22 09:02 PM

引用:
原帖由 mlhmhy 於 2019-10-22 03:34 PM 發表

不詳述,車上的南亞裔 waiter,對我的服務態度明顯和其他人,有所不同,坐我對面的美國教授,也明顯感覺到……😪
自得其樂,不用理會其他人的偏見。我英文很差,去外國快歺店點單時常常被黑面。

樓主不用放在心上,可能只是個別 waiter 問題,我 7 月去瑞士 15 日,大大大部分的服務員都 OK,只係 Zurich 的軍火庫餐廳,我只係第一次舉手向 waiter 示意,佢已經同我講 relax ,但其餘的 waiter 都是好好的。

樓主相片影得好靚,得閒出多 D 靚相。

露台個 view 都幾舒服,遠望有日落山色。但如果我 book 第三晚 就要 Hk$1800 ( 星期六 係非常海鮮價、🙄)

附件

729A3419.JPG(384.55 KB)

2019-10-22 10:49 PM

729A3425.JPG(958.33 KB)

IMG_0230.jpg(217.6 KB)

回覆 引用 TOP

放低行李,酒店樓下觀看黃昏……

附件

729A3050.JPG(125.42 KB)

2019-10-22 10:53 PM

729A3052.JPG(80.34 KB)

2019-10-22 10:53 PM

回覆 引用 TOP

補充一句、睇相衹可能係 一舊石、現場感覺係 名不虛傳、、、

回覆 引用 TOP

楼主,你是否十月初出發的

回覆 引用 TOP

yes

回覆 引用 TOP

晚餐揾左麥 D D,餐後就揾定 D 車站嘅location ,準備明天嘅主菜,Matterhorn

附件

20191010_200549.JPG(272.61 KB)

2019-10-22 11:32 PM

20191010_203135.JPG(340 KB)

20191010_203233.JPG(273.72 KB)

20191010_203529.JPG(231.07 KB)

20191010_204838.JPG(257.31 KB)

真係好靚

好靚

引用:
原帖由 dealyou 於 2019-10-22 01:38 PM 發表

好正~
玩就可以
住就太悶啦
Thanks 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]