• 瀏覽: 2,164
  • 回覆: 17
想問落雪去北海道自駕遊、租到車嗎?會租給外國人?

回覆 引用 TOP

年頭租orix,不過雪駕真係要好小心,老公職業司機都話好“線”,已經係7人車用晒雪呔,細雪同雨雪天氣

回覆 引用 TOP

好似話日本有啲租車公司 已經唔會租畀冇落雪國家嘅旅客

引用:
原帖由 flyfishs1234 於 2019-10-24 05:14 AM 發表

大公司, 例如 Toyota, 暫時仍然無這個限制.

想請問北海道12月中會唔會有雪?thanks

引用:
原帖由 shirley0220 於 2019-10-24 10:35 發表

想請問北海道12月中會唔會有雪?thanks
有啦

引用:
原帖由 pennytung 於 2019-10-24 11:02 AM 發表

有啦
唔該你😊

回覆 引用 TOP

好難租架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flyfishs1234 於 2019-10-24 05:14 AM 發表

請問係邊間 ? 香港人,但有加拿大護照又可唔可以租呢?

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-10-24 02:38 PM 發表

請問係邊間 ? 香港人,但有加拿大護照又可唔可以租呢?
OTS 北海道早幾年已開始冬季不租給外國人,只租日本人,而家有冇變就唔知

引用:
原帖由 uncle9nine 於 2019-10-24 03:14 PM 發表

OTS 北海道早幾年已開始冬季不租給外國人,只租日本人,而家有冇變就唔知
佢點分咩國家有冇落雪 ? 中國算係有雪定冇雪 ? 我好奇想知咩公司用國家去分個司機有冇雪地駕駛經驗。真心想知。

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-10-24 04:47 PM 發表

佢點分咩國家有冇落雪 ? 中國算係有雪定冇雪 ? 我好奇想知咩公司用國家去分個司機有冇雪地駕駛經驗。真心想知。
所以佢冇分你有冇雪地經驗,一律揸passport都唔租,只租比日本居民

回覆 引用 TOP

係ots冬季唔租比外國人, 其他冇問題

北海道,沙巴,華欣,東京,冰島挪威,台中
首爾,關西,九州,波蘭,金邊
北海道,山陰.陽,山口,鹿兒島,靜岡
華欣,東北,北海道,群馬,北海道,台東
丹麥瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
台北,北陸,西班牙

回覆 引用 TOP

多謝D人,攪到租車複雜化
我年頭去完東北,落雪,但冇乜特別,最緊要係慢慢去起步同停車,我都揸vellfire, 2WD, 只甩咗少少一次,都接受到,可以既話要租4WD既車

回覆 引用 TOP

除咗ots, 其他租車公司都冇限制。
北海道冬天租車, 4wd 同雪軚已經是標準設備, 不需要另加

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]