• 瀏覽: 7,752
  • 回覆: 42
  • 追帖: 4
廚房既水龍頭會用黎飲用就緊係係香港買番龍頭,但廚所洗手,沖涼既龍頭你地會唔會買淘寶貨?
你地又會買邊隻?

熱賣及精選
引用:
原帖由 鬼王龍馬 於 2019-10-26 12:00 發表

廚房既水龍頭會用黎飲用就緊係係香港買番龍頭,但廚所洗手,沖涼既龍頭你地會唔會買淘寶貨?
你地又會買邊隻?
英馬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼王龍馬 於 2019-10-26 12:00 PM 發表

你地又會買邊隻?
淘了面盤龍頭好墜手 出水順暢 表面光滑無杉手

引用:
原帖由 christ201430 於 2019-10-26 12:31 PM 發表
https://www.bathkitchen.hk/Faucet-%E9%BE%8D%E9%A0%AD?ajaxfilter=c0%3A114
依間有門市嗎

唔會淘水龍頭,一來考慮耐用性,最重要係擔心含鉛超標!

引用:
原帖由 鬼王龍馬 於 2019-10-26 12:00 PM 發表

你地又會買邊隻?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lws1024 於 2019-10-26 12:57 PM 發表

唔會淘水龍頭,一來考慮耐用性,最重要係擔心含鉛超標!
唔好貪平,揀純黃銅造的,使用保養維護唔好,乜國家乜牌子都死

引用:
原帖由 鬼王龍馬 於 2019-10-26 12:53 PM 發表

依間有門市嗎
同街鋪聯興行同集團
但兩間分開經營
Walrus 是它自家香港人品牌,平靚正,很多政府工程用。

吾會,平平地香港買

回覆 引用 TOP

淘寶有好野也有垃圾。至於驚含鉛。。。其實洗水缸果條友都係外判求鳩其洗。。。有無洗都無人知。。。

隨緣濟眾,其類至繁,約言其綱,大約有十:
第一;與人為善.第二:愛敬存心.第三:成人之美.第四:勸人為善.第五:救人危急.第六:興建大利.第七:捨財作福;第八:護持正法.第九:敬重尊長.第十:愛惜物命.
引用:
原帖由 tikk 於 2019-10-26 03:38 PM 發表

淘寶有好野也有垃圾。至於驚含鉛。。。其實洗水缸果條友都係外判求鳩其洗。。。有無洗都無人知。。。
洗完都好污糟
我見過廿年/卅年樓齡既大廈水缸
就算有洗
水缸內壁一樣勁多漬勁多鏽,瓷磚爛哂一撻撻黑蚊蚊

引用:
原帖由 惰性廢料 於 2019-10-26 03:45 PM 發表

洗完都好污糟
我見過廿年/卅年樓齡既大廈水缸
就算有洗
水缸內壁一樣勁多漬勁多鏽,瓷磚爛哂一撻撻黑蚊蚊
比d錢個管理員。。。簽個名當洗左。。。泳池見人都咁污糟,何況水缸

隨緣濟眾,其類至繁,約言其綱,大約有十:
第一;與人為善.第二:愛敬存心.第三:成人之美.第四:勸人為善.第五:救人危急.第六:興建大利.第七:捨財作福;第八:護持正法.第九:敬重尊長.第十:愛惜物命.

回覆 引用 TOP

係囉
香港牌子walxxx或者deloxx都係幾舊水一個
都唔係好貴

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]