• 瀏覽: 3,481
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
小弟11月28號會去首爾玩,岩岩想book鳳凰平昌度假村嘅酒店,但上網搵唔倒個滑雪場幾時開,請問可以去邊度睇雪場開放日子?

謝謝!

引用:
原帖由 plkwong 於 2019-10-28 01:39 PM 發表

小弟11月28號會去首爾玩,岩岩想book鳳凰平昌度假村嘅酒店,但上網搵唔倒個滑雪場幾時開,請問可以去邊度睇雪場開放日子?

謝謝!
無咁早公佈架
但一般嚟講你預12月開始啦

回覆 引用 TOP

11月尾呢個場冇乜可能開到

情是深 意是濃 離是苦 想是空
樓主的意見十分有用,萬分感激   
引用:
原帖由 壹佬 於 2019-10-29 03:49 AM 發表

11月尾呢個場冇乜可能開到
咁。。。😭
邊個場會大啲機會早啲開?
我最遲可以11月30去🙏

引用:
原帖由 plkwong 於 2019-10-29 01:54 PM 發表

咁。。。😭
邊個場會大啲機會早啲開?
我最遲可以11月30去🙏
其實天氣真係好難講,跟據預測凍落去唔好回暖,最大機會係龍平同high1最先噴雪,呢兩個場會最早開

引用:
原帖由 壹佬 於 2019-10-30 01:52 PM 發表

其實天氣真係好難講,跟據預測凍落去唔好回暖,最大機會係龍平同high1最先噴雪,呢兩個場會最早開
咁我等多幾日睇定啲先book酒店啦!

thanks!

引用:
原帖由 plkwong 於 2019-10-30 08:38 PM 發表

咁我等多幾日睇定啲先book酒店啦!

thanks!
根據網上資料,龍平已準備好噴雪的前期工作,黎緊兩星期天氣好重要,如果不會暖,月底前應該開yellow同pink呢兩條雪道

引用:
原帖由 壹佬 於 2019-11-10 11:34 AM 發表

根據網上資料,龍平已準備好噴雪的前期工作,黎緊兩星期天氣好重要,如果不會暖,月底前應該開yellow同pink呢兩條雪道
謝謝師兄!
之前喺某酒店網站見倒龍平渡假村幾間酒店突然full booking,所以好心急book咗間龍平嘅ramada hotel and suites嘅酒店!不過去滑雪場要搭shuttle。

引用:
原帖由 plkwong 於 2019-11-11 01:40 AM 發表

謝謝師兄!
之前喺某酒店網站見倒龍平渡假村幾間酒店突然full booking,所以好心急book咗間龍平嘅ramada hotel and suites嘅酒店!不過去滑雪場要搭shuttle。
呢間hotel位置唔係咁就腳,同龍平市集有段距離,巴士係系你酒店直上龍平定系去市集,另外鳳凰城也準備噴雪,但呢個場距離較遠

引用:
原帖由 壹佬 於 2019-11-12 04:19 PM 發表

呢間hotel位置唔係咁就腳,同龍平市集有段距離,巴士係系你酒店直上龍平定系去市集,另外鳳凰城也準備噴雪,但呢個場距離較遠
你講首爾直去到龍平嘅巴士?

我冇睇過呀,我睇資料話可以搭ktx到珍富站有接駁車上酒店,而酒店又有shuttle去龍平同alpensia雪場。

反而我想請教ktx車飛應該book定先定係到時walk in買?

引用:
原帖由 plkwong 於 2019-11-12 06:35 PM 發表

你講首爾直去到龍平嘅巴士?

我冇睇過呀,我睇資料話可以搭ktx到珍富站有接駁車上酒店,而酒店又有shuttle去龍平同alpensia雪場。

反而我想請教ktx車飛應該book定先定係到時walk in買? ...
kts 飛可以訂定,大版有教學點訂
我想講係shuttle bus 酒店上龍平,要問清楚時間表

回覆 引用 TOP

龍平和鳳凰城今日已開

引用:
原帖由 東方的婆仔 於 2019-11-15 02:19 PM 發表

請問去滑雪要做好邊些準備工作
滑過雪未?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]