列印

現今最有機會上一線男歌手

引用:
原帖由 ca_sam 於 2019-11-3 03:55 PM 發表

你認真聽過哂d歌?
如果停半分鐘聽一闕歌、我們與愛的距離都唔算大熱
咁將心比己一定係
首歌超級K
應該符合你要求
比起重新長大,春春頌同記住忘記我,一聽intro就知係咩歌

長崎武銀
熱賣及精選
引用:
原帖由 肥仔0138 於 2019-11-3 04:00 PM 發表

比起重新長大,春春頌同記住忘記我,一聽intro就知係咩歌
成日都係固有星夢班底
咪咁固步自封
聽多啲出面人嘅歌啦
音樂世界好大嘅

引用:
原帖由 remus31 於 2019-10-31 01:41 PM 發表
我覺得許廷鏗,係有條件,但佢轉咗唱片公司,希望佢得啦
...
許廷鏗唱得係好, 不過唔知點形容, 仿如在唱的時候,有樣嘢隔住咗, 不知如何入耳一樣,
關唔關編曲有問題事?
同埋歌曲會出現突然變細聲, 細聲到聽唔到唱甚麼,
是不是負責推大細聲的朋友, 推得太細聲:
https://www.youtube.com/watch?v=RnrhcAG3gag

例如另一位歌手, 係唱得好入耳, 好温暖(聽眾個心)同時又好冰凍(毛管),
已經唔計他唱得很觸動心靈,會唔會係錄音器材的問題?
https://www.youtube.com/watch?v=Bf3E21xjhvo

😀🤣😅😍😆😂🤣🥰😍

個人簽名: [size=0.63]黃金工程

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 f1kon 於 2019-11-2 11:32 AM 發表
請問𠵱家香港一線男歌手有邊幾位?
有:

張敬軒  
陳柏宇  
許廷鏗

有圖為證(幅圖一UPLOAD上香討,就自動被香討模糊化)

😀🤣😅😍😆😂🤣🥰😍

個人簽名: [size=0.63]黃金工程

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃金工程 於 2019-11-3 04:19 PM 發表

有:

張敬軒  
陳柏宇  
許廷鏗

有圖為證(幅圖一UPLOAD上香討,就自動被香討模糊化)
噢,咁我冇聽本地歌超過十多年,應該冇乜損失!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ca_sam 於 2019-11-3 04:03 PM 發表

成日都係固有星夢班底
咪咁固步自封
聽多啲出面人嘅歌啦
音樂世界好大嘅
你鍾意點咪點囉
你要求同我要求唔同
你唔好迫去接受你既
你又唔好迫我接受你

長崎武銀

回覆 引用 TOP

總之陳柏字就係非偶像非實力派
都唔知係咩派
咁都有人氣

回覆 引用 TOP

都咁多年了要上位一早就得左了,洗咩等依家

回覆 引用 TOP

香港一綫歌手用紅館累計塲數肯定準!因為
真金白銀、唔會呃人

引用:
原帖由 ca_sam 於 2019-11-3 03:57 PM 發表

佢其實幾好
但衰在唔夠靚仔
係比較難紅
佢無咩hit topic

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 末日戰狂 於 2019-11-1 10:27 AM 發表
其實要做一線,就要利用網絡,做網紅搵錢分分鐘好過做歌手,利用大灣區吧,不過首先要靚仔靚女再加上唱歌好聽,兩個條件都要有。
要做一線,唔只利用網絡,要有足夠back up多方向宣傳,基本上係資源問題。
以前主流大部分人,只靠電視、電台、報章雜誌就覆蓋到,現在網絡發達,確實利用網絡宣傳會接觸到一大群人,但網絡宣傳有個問題係太多、太散、太雜,太多選擇,要目標觀眾留多幾分鐘時間都難。要喺唔同上網習慣嘅人都有機會睇到聽到,將咗音樂平台、播放影片平台、社交媒體宣傳平台...仲有好多平台係其他上網習慣嘅人未接觸到。要全港全面覆蓋,根本比以前網絡未發達年代要花更多時間及資源。
但傳統媒體仍然有一部分觀眾,要上一線一定唔可以忽略,就算本身幾有料,點都要喺傳統媒體露過面,先會接觸到仍然留喺傳統媒體嗰一群人。
基本上都係資源問題,值唔值得用咁多資源去捧,計到觀眾緣呢part好難計,畢竟要上一線一定要好有觀眾緣,好難預計。

只可以話利用網絡俾咗一個彈出機會,喺傳統媒體未有機會嘅人,多咗個機會彈出,但人人可上網,人人都可自己宣傳捧自己做網上明星,競爭比傳統大好多,受注目都可能只係短暫,要成功彈出,令人留低深刻印象,仲要傳統及網上兩方面觀眾群都爆紅,再喺全香港店舖及廣告牌等等廣泛覆蓋,先可以好似以前咁全港爆紅。

簡單講係,要宣傳舖天蓋地,覆蓋全香港每一個角落、每一個人,洗腦式宣傳(重點要堅係好有觀眾緣、歌聲吸引人一聽再聽都唔厭、想一聽再聽,加外形吸引及唔會睇完好易唔認得嗰啲樣),現今上到一線要紅遍全港好難。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 臘鴨皇 於 2019-11-7 02:00 AM 發表
香港一綫歌手用紅館累計塲數肯定準!因為
真金白銀、唔會呃人
講起紅館...開咁多場都買唔到飛嘅😤

回覆 引用 TOP

主題標籤 #許廷鏗
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]