• 瀏覽: 5,301
  • 回覆: 47
想問下去上強制試 課程和考試時 阿Sir 會唔會 check 你個頭盔有無安全標籤嗎?

引用:
原帖由 janho116 於 2019-11-1 10:38 PM 發表

想問下去上強制試 課程和考試時 阿Sir 會唔會 check 你個頭盔有無安全標籤嗎?
你個頭盔係咪執返嚟,買點解要買冇安全標籤,頭盔原質上係保護你自己個頭,唔係擺在頭上比人check,好好保護自己。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 26中毒人 於 2019-11-2 07:59 AM 發表

你個頭盔係咪執返嚟,買點解要買冇安全標籤,頭盔原質上係保護你自己個頭,唔係擺在頭上比人check,好好保護自己。
無 安全標籤 係問個 friend 借, 未用過。 淘寶貨
諗住考完 先再 買一個 好 d 頭盔

但上堂或考試會check 嗎?

引用:
原帖由 janho116 於 2019-11-2 08:32 AM 發表

無 安全標籤 係問個 friend 借, 未用過。 淘寶貨
諗住考完 先再 買一個 好 d 頭盔

但上堂或考試會check 嗎?
遲早都會買個好啲,點解唔就而家戴個好啲,難理解!!!

回覆 引用 TOP

深水埗有間可以租頭盔,$10日

引用:
原帖由 Jeff1997 於 2019-11-2 05:57 PM 發表

深水埗有間可以租頭盔,$10日
頭盔都有得租😱

回覆 引用 TOP

買個有認證的最平都係幾百 ... 

雖然質量都吾係好 ... 但起碼有認證 ... 

慳到吾理 自己條命 ... ... 作為 道路使用者 ... 行人 ... 我祝你 考吾到牌 ... 免你日後 揸架車 出街都係從不檢查保養維修 ... 

我的世界:
鐘錶網
引用:
原帖由 janho116 於 2019-11-1 10:38 PM 發表

老實講,個官有權check,到check你不合標準都係自己問題!買隻合規格的都唔貴,將來唔鐘意咪做後備law

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 janho116 於 2019-11-1 22:38 發表

我未見過check但安全計有認證好的

我係現代人

回覆 引用 TOP

剛報強制,已經買左隻開面碳纖盔,貪佢夠輕。
考牌後出新車再買full face,開面留黎比老婆坐車用。

回覆 引用 TOP

引用:

簡單啲講,考官都有揸26
一眼睇款睇牌子就分到個頭盔合唔合格喇
跟本唔係靠個安全貼紙去分
不過呢,樓主去考得車牌就成熟啲喇
咩野可以咩野唔可以 要自己分晰喇

smartphone 係唔適合比無智慧既人

回覆 引用 TOP

thanks 各位c 兄

引用:
原帖由 janho116 於 2019-11-3 10:29 AM 發表

thanks 各位c 兄
頭盔有各牌子,名牌有arai、shoei、agv,arai佢全線系列有snell最高認證。

回覆 引用 TOP

係我就頭盔都費事戴,等佢CHECK都冇得CHECK,最多咪唔比我考,吹咩 

引用:
原帖由 SZESZE1001 於 2019-11-4 11:47 AM 發表

係我就頭盔都費事戴,等佢CHECK都冇得CHECK,最多咪唔比我考,吹咩 
講就天下無敵
做就……

😂😂😂😂😂😲😂

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]