• 瀏覽: 5,378
  • 回覆: 47
引用:
原帖由 SZESZE1001 於 2019-11-4 11:47 AM 發表

係我就頭盔都費事戴,等佢CHECK都冇得CHECK,最多咪唔比我考,吹咩 
有啲誠意啲好,戴頂泳帽用箱頭筆加兩筆好啲乜標籤都有,有埋ISO900x都仲得,見到頭髮太講唔通。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
照計就唔會check 。除非頭盔外觀好怪。
就算check 左唔比用咪用佢地借比學員既用囉!一樣有得考。
不過我建議就唔好搞咁多野啦,影響情緒,連強制都pass 唔到就唔抵!好自為之!

回覆 引用 TOP

正常牌子,正常形狀
無DOT 都得,我之前老強同路試都係戴淘X頭盔考。
亦無見過人CHECK 頭盔。
除非你戴定地盤頭盔姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexchoy 於 2019-11-5 11:52 PM 發表

正常牌子,正常形狀
無DOT 都得,我之前老強同路試都係戴淘X頭盔考。
亦無見過人CHECK 頭盔。
除非你戴定地盤頭盔姐
多謝 c 兄, 到時學路試 我都會 買返個 安全性高d 既頭盔, thanks

回覆 引用 TOP

又要威...又要戴頭盔...

回覆 引用 TOP

橫掂遲早都要買, 點解要用人地D臭頭盔

引用:
原帖由 vacationhk 於 2019-11-6 09:43 AM 發表

橫掂遲早都要買, 點解要用人地D臭頭盔
駕院D頭盔真係好臭

回覆 引用 TOP

考牌官有機會check,亦有權因為無label 而唔俾你考既。

不過我當年考,帶個頂3/4都無label (自己多手搣左DOT),個官睇都無睇過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 janho116 於 2019-11-5 23:55 發表

多謝 c 兄, 到時學路試 我都會 買返個 安全性高d 既頭盔, thanks
學車買開面,視野清晰d,拎左p 先換full face,不過而家淘x禁運頭盔到香港....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 STINKY824 於 2019-11-6 16:05 發表

考牌官有機會check,亦有權因為無label 而唔俾你考既。

不過我當年考,帶個頂3/4都無label (自己多手搣左DOT),個官睇都無睇過
真係比考官check, 就話之前搣左

回覆 引用 TOP

👍

回覆 引用 TOP

頭盔呢啲保護野唔慳得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jeff1997 於 2019-11-2 05:57 PM 發表

深水埗有間可以租頭盔,$10日
請問可否提供資料?

喵喵到此一留...^^"
以上只係個人意見...若有咩唔岩敬請見諒[以下係momo&mimi(左起)]
引用:
原帖由 Cat0605 於 2019-12-15 17:42 發表

請問可否提供資料?
租即係好多人用過...同鴐院個D一樣.......

我係現代人
引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-12-16 11:17 AM 發表

租即係好多人用過...同鴐院個D一樣.......
因為我都諗唔到買乜頭盔好

喵喵到此一留...^^"
以上只係個人意見...若有咩唔岩敬請見諒[以下係momo&mimi(左起)]
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]