點同同事打好關係 香討焦點

點同同事打好關係 E-mail 此主題給朋友

點轉工都遇到唔好的同事.

點打好同同事關係?

熱賣及精選
引用:
原帖由 halohalo1100 於 2019-11-2 04:03 PM 發表

點打好同同事關係?
做番自己野,岩傾傾多二句,夠鐘就收工

frd d 先易d做野.

回覆 引用 TOP

無 做好自己就算 但啲人5太x熟 5係就會搵笨7 

回覆 引用 TOP

做好份內事就得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 halohalo1100 於 2019-11-2 04:03 PM 發表

點打好同同事關係?
你做咩工

回覆 引用 TOP

順其自然最好

回覆 引用 TOP

公司同事不需要好關係。

哥前哥後

引用:

點打好同同事關係?
首先要知道唔好的同事是指邊方面唔好,樓主你性格如何?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ChengShang 於 2019-11-3 10:43 PM 發表

首先要知道唔好的同事是指邊方面唔好,樓主你性格如何?
性格內向,同事有聲大夾惡/陰險型/有性格多言的一齊難d frd

結交朋友並與同事保持良好的關係總是很高興的,但這並不意味著您會為此付出真正的努力,因為首先,您是為了賺錢而不是為了社交而工作。總有社交的權利,只是要確保它不會影響您的工作

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 halohalo1100 於 2019-11-3 10:56 PM 發表

性格內向,同事有聲大夾惡/陰險型/有性格多言的一齊難d frd
希望可以問多小小,請問你平時會唔會有自卑感?

回覆 引用 TOP

順其自然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2019-11-3 05:45 PM 發表

公司同事不需要好關係。
Yes 人走茶涼,遲早都會走,唔洗太上心

回覆 引用 TOP

72 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。