原來依家噴一幅車門都好貴

原來依家噴一幅車門都好貴 E-mail 此主題給朋友

要$3千一幅仲要排隊等一個禮拜

精選汽車
師兄是否5人車?如果唔係完美主義、唔急嘅話申請自駕遊返深圳攪,我上一次返去車門噴油、車門隔音、加裝尾翼,¥2000搞掂

人工貴

回覆 引用 TOP

嘩....咁應該幾多先叫合理?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mugqq 於 2019-11-3 11:36 AM 發表

無$1500一幅呢支歌仔唱啦?

引用:
原帖由 sokwan618 於 2019-11-3 12:08 PM 發表

師兄是否5人車?如果唔係完美主義、唔急嘅話申請自駕遊返深圳攪,我上一次返去車門噴油、車門隔音、加裝尾翼,¥2000搞掂
有無介紹?

回覆 引用 TOP

香港車申請深圳自駕遊要幾錢?

回覆 引用 TOP

深圳800蚊一幅,鹦鹉漆都有啰

引用:
原帖由 IVC 於 2019-11-3 03:22 PM 發表

無$1500一幅呢支歌仔唱啦?
我一年前噴開同一間都只係$1800, 估唔到一年時間就$3000, 問另一間整開車個老細話噴油房舊區清拆重建就唔再批,其他地方新申請就好難過到環保署,照足要求做就投資巨大,所以買少見少,摺一間少一間。有錢都要排隊等噴

揸咁多年車,近兩年變化極大。

無車位、街位又無、平日沙灘郊野公園無位、車房整車要輪籌、預約,洗車屋排長龍
而且,上述通通貴晒。

懷念以前 walk-in 噴油打蠟的日子

幾年前打蠟$300 有交易,而家要 2,3 千,决定自己打,百多元3M蠟 足夠打2次,出小小汗水。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mugqq 於 2019-11-3 11:36 AM 發表

淨係噴油?如果唔洗攪其他應該2500下攪到、啱啱攪完、不過我晤係一幅、仲4日取回

回覆 引用 TOP

養車成本飆升

回覆 引用 TOP

三千不如返原廠焗一幅

引用:
原帖由 落漠清涼的手袋 於 2019-11-3 04:40 PM 發表

深圳800蚊一幅,鹦鹉漆都有啰
如果返回大陸噴過全車改另一隻色,返唔返到香港?

回覆 引用 TOP

73 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。