動亂多月 小弟間餐廳就黎頂唔住 跪求大師指點迷津

動亂多月 小弟間餐廳就黎頂唔住 跪求大師指點迷津 E-mail 此主題給朋友

舊年年尾先開鋪 小弟十年積蓄投資左落去
本來都有得賺 但自六月以黎每月蝕7萬
小弟半世人都正直善良 又扶阿婆過馬路又喂流浪狗
估唔到而加係咁既下場 真係冇天理呀
特首究竟搵左全港最勁既兩位大師蘇X風 麥X玲指點迷津未呀
點解咁耐都搞唔掂件事架
我已經冇錢搵兩位大師 所以希望呢度有大師不嫌小弟貧寒
指點我應該點做 係櫃檯擺多幾隻招財貓有冇用?
1987 9 16 7:33AM 香港出生 感激不盡

update
琴晚老豆決定注資一百萬

話唔可以俾D親戚知道我生意失敗令佢冇面喎

咁就可以捱多一年  一年咁耐應該回復平靜啦

熱賣及精選

引用:
原帖由 點支煙 於 2019-11-3 01:34 PM 發表

10459562 10459563
我就係舊年年尾回流返黎開左間餐廳 而加就黎扑直
我既命格係咪唔適合係香港住 大師指點下

回覆 引用 TOP

將間餐廳大平賣,便可以解決問題!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

身旺財 弱根本就唔適宜做生意

引用:
原帖由 技術分析師 於 2019-11-3 01:54 PM 發表

我就係舊年年尾回流返黎開左間餐廳 而加就黎扑直
我既命格係咪唔適合係香港住 大師指點下
你是因為老婆回來嗎?

提示: 違規內容已被屏蔽
2018 年分手?

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2019-11-3 03:22 PM 發表

身旺財 弱根本就唔適宜做生意
點唔適宜法呀 我係唔夠聰明 唔夠學識 唔夠勤力 唔夠毅力 唔捱得苦 定點樣唔適宜呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 avatarx 於 2019-11-3 05:17 PM 發表

你是因為老婆回來嗎?
唔係 我係因為個人情結同外國太悶而回來的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 007HY 於 2019-11-3 06:12 PM 發表

2018 年分手?

2017年分手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 荊途_6 於 2019-11-3 01:59 PM 發表

將間餐廳大平賣,便可以解決問題!
大師 我係問有乜方法幫我唔使輸 唔係叫我認輸

謝回覆。新聞說小型食肆可向李+x基金會申請6萬,如獲批年底發放。

照盤睇就2020 財運也不好。

回覆 引用 TOP

38 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。