列印

[Q&A] 北海道初遊就出發了

北海道初遊就出發了 E-mail 此主題給朋友

21/11就出發去北海道了,因第一次去,所以只圍繞札幌玩,請Ching 們看看我的行程及給我提議,謝謝!

熱賣及精選
引用:
原帖由 mnlam 於 2019-11-3 01:01 PM 發表
21/11就出發去北海道了,因第一次去,所以只圍繞札幌玩,請Ching 們看看我的行程及給我提議,謝謝!

[quote]原帖由 mnlam 於 2019-11-3 01:02 PM 發表

去定山溪嘅巴士響薄野有個站(南四西三)、唔使去札幌站搭。六月時住過 Vessel Hotel Campana 非常好。札幌好出名的信玄及一幻拉麵在不遠 行十分鐘可到。

雖然係人工景點 但係我真係好recommend朋友 去白癡戀人公園行下

我是鳳凰我是豬
札幌日間可以去北海道大學一遊, 晚上可以去藻岩山睇夜景!

回覆 引用 TOP

不過第一次去扎榥,市內景點反而冇乜?

行下JR站->時計台>大通公園->電視㙮/舊市廳 一條路 第一次去應該去下,啤酒廠/藻岩山/白痴戀人都係值得去下。。。

引用:
原帖由 dailyseafux 於 2019-11-3 03:06 PM 發表
[quote]原帖由 mnlam 於 2019-11-3 01:02 PM 發表https://www.discuss.com.hk/images/common/back.gif

去定山溪嘅巴士響薄野有個站(南四西三)、唔使去札幌站搭。六月時住過 Vessel Hotel Campana 非常好。札幌好出名的信玄及一幻拉麵在不遠 行十分鐘可到。 ...
好的,到時預早去看看巴士站在哪。謝!

引用:
原帖由 o12345o 於 2019-11-3 03:40 PM 發表
不過第一次去扎榥,市內景點反而冇乜?

行下JR站->時計台>大通公園->電視㙮/舊市廳 一條路 第一次去應該去下,啤酒廠/藻岩山/白痴戀人都係值得去下。。。 ...
原本安排在第5天去行景點的,但太座話一定要去 Outlet, 唯有留待下一次吧。

引用:
原帖由 鳳凰豬豬豬 於 2019-11-3 03:13 PM 發表
雖然係人工景點 但係我真係好recommend朋友 去白癡戀人公園行下
如果有時間許可一定會去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mnlam 於 2019-11-3 01:02 PM 發表

其實 Day 4 嗰日可以行下JR站->時計台>大通公園->電視㙮/舊市廳。啤酒廠/藻岩山/円山公園/北海道神宮都值得去。富良野呢個時間冇花又冇紅葉睇可以留返下次先去喎。

引用:
原帖由 mnlam 於 2019-11-3 03:45 PM 發表

原本安排在第5天去行景點的,但太座話一定要去 Outlet, 唯有留待下一次吧。
三井Outlet 又係吸引🥰

的確係要去多幾次

小弟扎榥十次以上,而我玩得更hea,仲有地方未去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dailyseafux 於 2019-11-3 07:24 PM 發表

其實 Day 4 嗰日可以行下JR站->時計台>大通公園->電視㙮/舊市廳。啤酒廠/藻岩山/円山公園/北海道神宮都值得去。富良野呢個時間冇花又冇紅葉睇可以留返下次先去喎。 ...
已 book了一天團,冇計😅

回覆 引用 TOP

我會去旭川動物園
重點睇企鵝🐧散步😍

在札幌或薄野有邊間燒牛肉是可推介的,因在網上 search都冇咩特別介紹,以前在高山及沖繩都食過d入口即溶化的,好想尋回這感覺呀!

引用:
原帖由 mnlam 於 2019-11-4 08:52 PM 發表
在札幌或薄野有邊間燒牛肉是可推介的,因在網上 search都冇咩特別介紹,以前在高山及沖繩都食過d入口即溶化的,好想尋回這感覺呀!
食過円山Jin、好但比較貴及稍遠。薄野有味覺園 ok 價錢不太貴。

主題標籤 #北海道 #札幌
 60 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]