大閘蟹放題 75分鐘食16隻大閘蟹 食得瘋狂 食得盡興! 香討焦點

大閘蟹放題 75分鐘食16隻大閘蟹 食得瘋狂 食得盡興! E-mail 此主題給朋友

差唔多5年冇食大閘蟹 今晚就食江蘇大閘蟹放題做宵夜
75分鐘勁食16隻 蟹一叫就到 一隻接一隻無停過手
蟹公既膏比較甘香 蟹乸既膏則比較豐腴 各有長短
大閘蟹外 其他食品質素相當普通 唔食絕對冇捐失
10pm 後 埋單$372/位 3兩半公乸蟹任食 算係正常價錢
建議10pm 後去食較好 因為 10pm 前太多人 蟹會上唔切
今晚食蟹食得相當盡興 我諗再食應該係5年之後 ...

去未知之地 試未知之味 - bonbon2468
熱賣及精選
引用:
原帖由 bonbon2468 於 2019-11-5 09:57 AM 發表

10pm 後 埋單$372/位 3兩半公乸蟹任食 算係正常價錢
建議10pm 後去食較好 因為 10pm 前太多人 蟹會上唔切
今晚食蟹食得相當盡興 我諗再食應該係5年之後 ... 104689 ...
公母都爆了........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2019-11-5 10:00 AM 發表

公母都爆了........
通殺

辛苦搵來自在食丫馬 ,食得咁快。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonbon2468 於 2019-11-5 10:02 AM 發表

通殺
最緊要靚蟹 , 若果唔係就極之無癮 ..... 坐十分鐘都嫌多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonbon2468 於 2019-11-5 09:57 AM 發表

今晚食蟹食得相當盡興 我諗再食應該係5年之後 ...  ...
在那吃?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 unclesixteen 於 2019-11-5 10:07 AM 發表

最緊要靚蟹 , 若果唔係就極之無癮 ..... 坐十分鐘都嫌多
蟹就爆晒膏 但3兩半蟹始終唔夠大隻 靚唔靚見仁見智

引用:
原帖由 97HKYan 於 2019-11-5 10:06 AM 發表

辛苦搵來自在食丫馬 ,食得咁快。
細蟹無計 要多d黎密d手 如果俾隻6兩蟹我食 我一定驗屍咁驗 慢慢食

回覆 引用 TOP

好多羔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wing11092004 於 2019-11-5 10:08 AM 發表

在那吃?
黃大仙消防局附近

引用:
原帖由 zevo 於 2019-11-5 10:12 AM 發表

好多羔
真係爆晒膏

回覆 引用 TOP

嘩,好正!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonbon2468 於 2019-11-5 10:09 AM 發表

蟹就爆晒膏 但3兩半蟹始終唔夠大隻 靚唔靚見仁見智
即係咁 ..... 華記(永昌號) 3兩半蟹賣100蚊3隻 ....而你食了16隻 , 滿足!
而夠身的3兩半蟹 , 一定好過食唔夠身的四~五兩蟹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonbon2468 於 2019-11-5 10:13 AM 發表

真係爆晒膏
好難消化

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonbon2468 於 2019-11-5 10:12 AM 發表

黃大仙消防局附近
Thx 咁我知道了

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。