[裝修過程] 想用最低成本買電鑽 鑽牆

想用最低成本買電鑽 鑽牆 E-mail 此主題給朋友

想買相架掛起牆上邊
打屋企冇電鑽
又唔想次次問人借
但可能一年都係鑽幾次
有冇啲平平地又轉到石屎牆既電鑽介紹?

熱賣及精選
引用:
原帖由 chichigg123 於 2019-11-5 09:27 PM 發表

想買相架掛起牆上邊
打屋企冇電鑽
又唔想次次問人借
但可能一年都係鑽幾次
鴨寮街地攤

回覆 引用 TOP

宜家家私?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 titanlau 於 2019-11-5 10:28 PM 發表

宜家家私?
網上comment 話轉唔到牆

淘寶二百幾有

回覆 引用 TOP

陶寶

回覆 引用 TOP

你購買時記得認住「衝擊鑽」去買就可以。有部分鑽只有電批功能 ,不能鑽牆,衝擊鑽一定可以

除非你相架特別重特別大,我幾個相架(最大有2尺*1.5尺)都係用照片中的免打孔掛鈎,吾使鑽孔

附件

O1CN01LibzOB1MCKCVv3ajZ_!!368811398.jpg(92.79 KB)

2019-11-6 08:33 AM

引用:
原帖由 alexishk 於 2019-11-6 07:55 AM 發表

你購買時記得認住「衝擊鑽」去買就可以。有部分鑽只有電批功能 ,不能鑽牆,衝擊鑽一定可以
答得唔錯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laiykk 於 2019-11-6 08:33 發表

除非你相架特別重特別大,我幾個相架(最大有2尺*1.5尺)都係用照片中的免打孔掛鈎,吾使鑽孔
咪就係喔

大把無痕貼掛啦
仲洗乜咁大陣象

回覆 引用 TOP

鴨記佰幾蚊一把

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chichigg123 於 2019-11-5 10:32 PM 發表

網上comment 話轉唔到牆
點會
有些二手鋪有大石試鑽石屎
有些红包H牌子的油壓鑽仲八成新
起完貨不要工具去果處當

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chichigg123 於 2019-11-5 09:27 PM 發表

想買相架掛起牆上邊
打屋企冇電鑽
又唔想次次問人借
但可能一年都係鑽幾次
點為之平平地 ?? 幾十蚊 ??

回覆 引用 TOP

話說我琴日先去鴨記買左把油壓鑽看門口
油壓鑽買最平個款,家用夠做
基本上正常使用下可以用上10年8載
我唔會買差電款,我唔想要用個時,先發現舊電打左柴,又要去配,費時失事,電鑽加埋鑽咀、膠塞都係一千零幾蚊,值得嘅,正所謂養兵千日丫麻

引用:
原帖由 laiykk 於 2019-11-6 08:33 AM 發表

我用過呢d,其實唔穩架
基本上佢只能打入牆身表面
打入石屎冇可能
用得耐d膠勾會脆
我試過幾個相架都冇啦啦跌落嚟
有次擊中我個頭,好在唔係相架隻角啄落嚟咋
我真係唔建議用呢類型免打孔

69 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。