[政府部門] 請問各位 內部aco 同 大ca幾時有得考?

請問各位 內部aco 同 大ca幾時有得考? E-mail 此主題給朋友

想問係會出memo?定係要自己日日check email睇通告架
謝謝🙏

熱賣及精選
引用:
原帖由 AYH 於 2019-11-8 07:20 AM 發表

係,會出Memo
Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 momoko2014 於 2019-11-7 08:42 PM 發表

想問係會出memo?定係要自己日日check email睇通告架
謝謝🙏
In-service Appointment Scheme (IAS) Exercise
在職轉任計劃

OA to CA,二月尾!
CA to ACO,三至四月!
Confidential Assisant,七月中!

公開招聘ACO,8月頭!
公開招聘CA,8月中!

點解 ACO / CA 呢啲中五中四程度嘅底層,
依家咁 X 多大學生去做嘅?
(點擊看大圖,有圖有真相)

點解 ACO / CA 呢啲中五中四程度嘅底層,
依家咁 X 多大學生去做嘅?
(點擊看大圖,有圖有真相)

引用:
原帖由 Mrslow 於 2019-11-8 09:22 PM 發表

IAS CA to ACO 要到 2020年3月至4月?
信你呢,就肯定會錯過機會了。
你擾敵呢,都高明啲啦真係。

啲乜會物會,已經開班授徒搵水了。
你竟一張 fax 都睇唔到,
擺明就係外行人啦。

唉,為己為人,
讀毅進,做皇氣,全年請,逆轉勝,三皮四。
皇氣太難?去考柳記!全年招聘! ...
補充:2016年及2018年大CA嘅In-service Appointment Scheme (IAS) Exercise係2月中及2月尾公告,並非七月中。特此告知,以正視聴。希望提供正確訊息比各版友,唔好被誤導。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 爆料者 於 2019-11-8 10:16 PM 發表

補充:2016年及2018年大CA嘅In-service Appointment Scheme (IAS) Exercise係2月中及2月尾公告,並非七月中。特此告知,以正視聴。希望提供正確訊息比各版友,唔好被誤導。 ...
慢兄個留言無講到7月中XD~

但我想知:大CA係乜?!

引用:
原帖由 wing_414 於 2019-11-8 11:40 PM 發表

慢兄個留言無講到7月中XD~

但我想知:大CA係乜?!
Confidential Assiatant

文書及秘書職系通訊(3720185)

本處已於2018212日推出新一輪在職轉任機密檔案室助理計劃,合資格的在職文書、秘書及電話接線生職系人員將獲邀出席於本年6月至7月舉行的遴選面試。

你爬文就知,我無話係慢蛇。

希望你早日成功入職CA.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 春天巨大的牛牛 於 2019-11-8 01:21 PM 發表

In-service Appointment Scheme (IAS) Exercise
在職轉任計劃

OA to CA,二月尾!
CA to ACO,三至四月!
Confidential Assisant,七月中!

公開招聘ACO,8月頭!
公開招聘CA,8月中! ...

引用:
原帖由 AYH 於 2019-11-8 11:53 PM 發表

機 密 檔 案 室 助 理

留意,5年年資先可申請.....

唔夠爆兄快tim😆
呢個位,N仔都報得定係點?!

31 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。