香港人又贏:英國下議院報告建議持BNO港人可獲居英權

香港人又贏:英國下議院報告建議持BNO港人可獲居英權 E-mail 此主題給朋友

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1490372-20191106.htm
英國下議院外交事務專責委員會發表報告,建議英國政府,向持有BNO護照的香港人賦予居英權。

報告表示,深切關注香港6月以來發生的社會事件,反映香港的高度自治受到威脅,當中以法治領域最為嚴重。報告關注英國法官在香港的工作,是否有影響英國聲譽,避免英國被外界指控有份損害法治之嫌。

報道認為,中英聯合聲明具有法律約束力,在國際間具有重要意義。

今次輪到下議院出聲,bno平權同埋bno 世襲勢不可擋

熱賣及精選
建議姐。真係通過就👍

回覆 引用 TOP

好呀,快啲走

回覆 引用 TOP

一路順風唔好回頭

快啲走,去比人歧視下啦

回覆 引用 TOP

係走就快,戀鷹驢千忻咪賴死香港唔走。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-11-8 11:42 PM 發表

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1490372-20191106.htm
英國下議院外交事務專責委員會發表報告,建議英國政府,向持有BNO護照的香港人賦予居英權。

報告表示,深切關注香港6月以來發生的社會事件,反映香港的高度自治受到威脅,當中以法治領域最為嚴重。報告關注英國法官在香港的工作,是否有影響英國聲譽,避免英國被外界指控有份損害法 ...
要比早22年比左啦, 洗等今日呃你又信

上床前更係話離婚比明份, 又勿又柒, 呃完蝦條, 老婆有Cancer 唔受得刺激架啦

引用:
原帖由 whynotudie 於 2019-11-9 12:08 AM 發表

要比早22年比左啦, 洗等今日呃你又信

上床前更係話離婚比明份, 又勿又柒, 呃完蝦條, 老婆有Cancer 唔受得刺激架啦
今年會有好消息 ,要相信祖國

回覆 引用 TOP

黃畜: 終於可以去聞屎淹割生活,離開獨裁香港。

大陰蒂國屎聞: 唔歡迎你班香港黃皮豬, 你班港蝗唔好過來搶福利,搶资源,掙就業。

中國政府: 在一國兩制框架下, 市民有自由選擇自己嘅生活方式, 歡迎離開。

香港市民: 好呀!班黃畜走晒去做三等公民,以後唔好返香港喇。從今以後,香港得到永久太平。

最後班畜牲在大陰蒂國會.......哈哈哈!

引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2019-11-9 12:37 AM 發表

大陰蒂國屎聞: 唔歡迎你班香港黃皮豬, 你班港蝗唔好過來搶福利,搶资源,掙就業。

中國政府: 在一國兩制框架下, 市民有自由選擇自己嘅生活方式, 歡迎離開。

香港市民: 好呀!班黃畜走晒去做三等公民,以後唔好返香港喇。從今以後,香港得到永久太平。

最後班畜牲在大陰蒂國會.......哈哈哈! ...
過着幸福快樂嘅生活

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中花花榴槤 於 2019-11-9 12:37 AM 發表

最後班畜牲在大陰蒂國會.......哈哈哈! ...
你番去大灣區啦

想當年晚晚係電視望住英女皇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-11-9 12:55 AM 發表

你番去大灣區啦
香港已是大灣區的一部份,亦是中華人民共和國嘅领土,我當然會留在大灣區啦。
但你條智障好想去大陰蒂國搶福利呀?
有無問過淹割班白皮豬先?

回覆 引用 TOP

全部走!翻去英國做狗,

回覆 引用 TOP

我建議香港政府,每名港人均贈送洋房一層。
傻蕉快快去打J啦!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #英國 #護照 #香港
 36 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。