食星洲炒米粉既至高境界 😎😎

會唔會好辣?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
高級餐廳,有皮梳化

好有食欲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 belady 於 2019-11-8 11:49 PM 發表

食星洲炒米粉既至高境界 😎😎
「文」落好香,食落辣辣地又夠色
呢碟星米啱晒我口味,就係屬於我食米既至高境界

$50午餐
凍飲加$3 抵加,凍杯係特飲咁大個杯
送湯,羅宋湯,好味

好食,會返兜:fst_ ...
星米最高境界竟然係(文)仲以為係多叉燒同蝦仔添

睇落都好正

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 belady 於 2019-11-9 07:24 AM 發表

你行路去都得
即係邊樹呢

目標人物
好味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 肥仔0138 於 2019-11-8 11:53 PM 發表

早兩日睇,呢d都係用黃薑粉炒
有致癌風險
過左期嗝黃姜粉有黃霉素先係至癌,明白沒啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬天的冰雪 於 2019-11-9 12:49 AM 發表

星洲炒米廚師要加些少辣椒油落鍋炒有鍋氣先最惹味,仲要有香噴噴的洋蔥,青椒絲,少少牙菜,用幼身的新竹米粉炒貪夠亁身帶少少油光,大蝦、火腿、叉燒、蛋汁一個都不能少,成碟要色、香、味俱全 入口要有辣味先醒神,無黃薑粉
、咖喱粉炒會差啲! ...
香港無可能食到沒有黃姜粉嗝星洲炒米,因為咖喱裡面一定黃姜。。。

回覆 引用 TOP

睇落普通,米粉上唔到咖喱醬,太淡口.
加上唔夠鑊氣. 用了亦太單薄.
應該用叉燒,唔應該用火腿

引用:
原帖由 傲骨 於 2019-11-9 10:53 AM 發表

即係邊樹呢
有人話把能所以我唔開名啦

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2019-11-9 11:21 AM 發表

睇落普通,米粉上唔到咖喱醬,太淡口.
加上唔夠鑊氣. 用了亦太單薄.
應該用叉燒,唔應該用火腿
入面有叉燒絲又有火腿絲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個清涼的師姐 於 2019-11-9 10:24 AM 發表

星米最高境界竟然係(文)仲以為係多叉燒同蝦仔添
七個師姐,所以食星米既至高境界各人有不同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 belady 於 2019-11-9 12:13 PM 發表

有人話把能所以我唔開名啦
我信妳

目標人物

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。