列印

巴西龜B感冒

巴西龜B感冒 E-mail 此主題給朋友

已經上網找過資料 龜B現在輕鬆開口
都會開眼 但很快又閉上
有些人說土霉素舊款藥 很大副作用?
對某器官不好?建議用eyes drop
又有人說用黑+白藥 但我不知道什麼是黑白藥
到底哪款藥好 除了看獸醫 thank you.

熱賣及精選
幸福傷風素

回覆 引用 TOP

黑&白
龜苓膏+奶

引用:
原帖由 野性可愛的異型 於 2019-11-11 02:53 PM 發表
黑&白
龜苓膏+奶
你來試給我看

去番賣龜既叫佢地介紹藥物啦

引用:
原帖由 小笨月 於 2019-11-11 03:14 PM 發表

龜病 吃人的藥可以?

你來試給我看
龜苓膏加花奶好好食家

引用:
原帖由 76904yp 於 2019-11-11 05:06 PM 發表

龜苓膏加花奶好好食家
你慢慢吃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-11-11 03:24 PM 發表
去番賣龜既叫佢地介紹藥物啦
幾年前曾經試過,被反問為何會這樣 說不知道
而且我怕店員只想sell藥並不是真心想幫忙醫龜

引用:
原帖由 小笨月 於 2019-11-11 06:05 PM 發表

幾年前曾經試過,被反問為何會這樣 說不知道
而且我怕店員只想sell藥並不是真心想幫忙醫龜
呢度多數係養魚的, 醫龜唔係咁多人懂, 小生命好脆弱既, 盲藥又不可亂試

回覆 引用 TOP

快 D 去睇獸醫, 我隻巴西龜 BB 大约一年前又係咁, 唔開眼唔食野, 要打針照燈暖管, 要快.....荃灣沙咀道獸醫勳物及珍禽異獸醫院, 希望幫到你

引用:
原帖由 ultrataro521 於 2019-11-12 12:39 AM 發表
快 D 去睇獸醫, 我隻巴西龜 BB 大约一年前又係咁, 唔開眼唔食野, 要打針照燈暖管, 要快.....荃灣沙咀道獸醫勳物及珍禽異獸醫院, 希望幫到你 ...
樓主有救星呀

引用:
原帖由 小笨月 於 2019-11-11 02:39 AM 發表
已經上網找過資料 龜B現在輕鬆開口
都會開眼 但很快又閉上
有些人說土霉素舊款藥 很大副作用?
對某器官不好?建議用eyes drop
又有人說用黑+白藥 但我不知道什麼是黑白藥
到底哪款藥好 除了看獸醫 thank you. ...
龜主 每年到了秋天尾時間系開始不進食 龜一路慢下來 你聊他玩 他懶洋洋的用眼神說你聽 不要弄我好嗎 龜龜是冷血的 怎會有感冒 笑死人 龜龜在這秋季尾 開始慢慢的睡到初春的第一埸雷雨 先慢慢的醒來 在床底抓出來曬太陽同進食的 睇咩鬼醫生 十個獸醫九個跟外國的論文亂9甘醫的 醫死正常 醫好算龜龜大命 如果你真的要去比錢人家洗 你叫他龜龜什麼病 他一定判不到症 多多直口 有料我醫生敢在短時間內判到什麼症 如果龜龜給人類養了十年八年 他的習慣會改變 小了冬眠的習慣 一有太陽他會抓出來曬太陽同問你給他食 _

附件

IMG_20190525_105842.jpg(267.19 KB)

2019-11-12 02:55 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-11-12 01:53 AM 發表

樓主有救星呀
你認為睇獸醫的費用夠買多少隻巴西龜B?
樓主已清楚講除了睇獸醫

引用:
原帖由 湊熱鬧的人 於 2019-11-12 04:49 PM 發表

你認為睇獸醫的費用夠買多少隻巴西龜B?
樓主已清楚講除了睇獸醫
良心獸醫收費唔貴

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-11-12 04:54 PM 發表

良心獸醫收費唔貴
巴西龜的診金唔知, 親友帶隻狗去睇獸醫就好鬼貴

回覆 引用 TOP

50 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]