• 瀏覽: 1,419
  • 回覆: 11
本主題由 Will-Jai 於 2019-11-11 04:42 PM 移動
會坐CX去台北,因為現時往機場交通比較多變數,會預鬆少少出門。

但倘若早到咗香港機場,而又catch 到早一班機,可唔可以請counter 幫我改早一班呢? 還是要响機場等到原本航班呢?

我10年前試過可以,唔知依家得唔得。

熱賣及精選
引用:
原帖由 yellowcat 於 2019-11-11 10:30 AM 發表

會坐CX去台北,因為現時往機場交通比較多變數,會預鬆少少出門。

但倘若早到咗香港機場,而又catch 到早一班機,可唔可以請counter 幫我改早一班呢? 還是要响機場等到原本航班呢?

我10年前試過可以,唔知依家得唔得。 ...
以前試過, 但現在唔知

回覆 引用 TOP

問下無妨

回覆 引用 TOP

我近2-3次坐CA去台北/回香港, 早咗, 個Staff都叫我坐早一班機
但如果早嗰班機Full可能無得早啲坐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yellowcat 於 2019-11-11 10:30 AM 發表

以前警察穿短褲添

回覆 引用 TOP

可以提出申請 但唔一定會批你 ... 但好少機會會唔批

我是鳳凰我是豬

回覆 引用 TOP

無人可以答到你
乘客可以提出要求
至於接受與否
真係 Case by Case ...

.

+++ 以上言論, 純屬個人意見,「不喜勿插」!
+++ 對於「吹毛求疵、不友善」之發言, 一律不會作出回應 !

回覆 引用 TOP

依加應該都未必得

回覆 引用 TOP

UO 就肯定唔得......

因航睇彩數, 但問一句不難吧

回覆 引用 TOP

以前試過得,但好似坐澳門過大海D船咁,正常班次嘅人上晒先,我地先可以後補上...但買特價票果D無得咁,要照坐自己果班

引用:
原帖由 marykiki 於 2019-12-27 12:37 AM 發表

以前試過得,但好似坐澳門過大海D船咁,正常班次嘅人上晒先,我地先可以後補上...但買特價票果D無得咁,要照坐自己果班
重點要睇機要限制,我試過坐長榮,早到機場,提出同樣要求,地勤話我買果隻機票唔可以咁改
早年都試過坐華航,買10點幾機票,早去機場排候補,成功改坐8點幾機

台灣有用資料,盡在台灣版置頂 Post
麻煩各位先睇置頂 Post

自由行做功課係自己責任,謝絕伸手黨!

回覆 引用 TOP

引用:

好娣嗰櫃台人員!?
有次打風, 去到, 女櫃台人員話俾早一班我上機.

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]